Γεραπετρίτης: «Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργούσε, ο σταθμάρχης επέλεξε χειροκίνητη δρομολόγηση»

FILE PHOTO: Minister of State Giorgos Gerapetritis, who has taken over the leadership of the infrastructure and transport ministry after Kostas Karamanlis resigned. ΑΝΑ – ΜPA/GIORGOS VITSARAS




«Την κρίσιμη νύχτα το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργούσε απολύτως. Πώς αποδεικνύεται; Όλα εκείνη την ημέρα έγιναν με αυτόματη χάραξη. Αυτό που συνέβη ήταν ότι ο σταθμάρχης επέλεξε, αντί να κάνει αυτόματη χάραξη, να κάνει χειροκίνητη δρομολόγηση», επεσήμανε στη δευτερολογία του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο μεταβατικός υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Δεν έγινε η αυτόματη χάραξη, ο σταθμάρχης θεώρησε ότι τα κλειδιά ήταν στη γραμμή ανόδου, αλλά ήταν στην κάθοδο και δεν βρέθηκε μπροστά στον πίνακα ελέγχου. Για 5,5 χλμ. είχε τη δυνατότητα να βρεθεί μπροστά στον πίνακα και να δει την κίνηση της αμαξοστοιχίας. Δεν υπήρξε και αντίδραση όταν η αμαξοστοιχία βρέθηκε στο ανάποδο διάζωμα. Η αυτόματη χάραξη που θα είχε γλιτώσει το κακό ήταν υποχρέωση από τη στιγμή που υπήρχε τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, προφανώς ήταν προσωπική επιλογή».

«Δικλίδες υπήρχαν, δεν ήταν τυφλό το σημείο. Είχαν δύο σταθμάρχες που τελικά δεν υπήρχαν, υποχρέωση αυτόματης χάραξης, χειροκίνητη τοποθέτηση κλειδιών, δεν έγινε επιτόπιος έλεγχος και είχαν υποχρέωση να είναι στον πίνακα τηλεδιοίκησης. Δέκα λεπτά ο πίνακας έδειχνε κίνηση στην αντίθετη πλευρά. Δεν είναι ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Άνοιξε στη Βουλή η συζήτηση για την τραγωδία των Τεμπών: Ενημέρωση Γεραπετρίτη – “Η διερεύνηση θα φτάσει μέχρι τέλους”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: