Επιστρέφουν ελεύθεροι κατά χιλιάδες οι μισοί κατάδικοι που πολέμησαν με τη Wagner στην Ουκρανία: Οι άλλοι μισοί σκοτώθηκαν [videos]

FILE PHOTO: Φρουρός χειρονομεί στην είσοδο του Κέντρου της Wagner στην Αγία Πετρούπολη. EPA, ANATOLY MALTSEV




Η Ρωσία πρόκειται να απελευθερώσει χιλιάδες καταδίκους και να τους αφήσει να επανενταχθούν στην κοινωνία καθώς τους δίνει άφεση των εγκλημάτων τους  επειδή πολέμησαν στη βάρβαρη ομάδα μισθοφόρων της Wagner, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην τελευταία ενημέρωση πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας, αναφέρεται ότι οι «βίαιοι παραβάτες» με «τραυματική εμπειρία μάχης» που πήραν τα όπλα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα απαλλαγούν τώρα από τις ποινές τους.

Σημειώνεται πως το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως ήδη έχουν επιστρέψει “απαλλαγμένοι” από τις ποινές τους αρκετοί εγκληματίες της Wagner, πολλούς εκ των οποίων αναγνώρισε και κατονόμασε το πρακτορείο ειδήσεων:

Η στρατολόγηση ποινικών κρατουμένων από την εγκληματική οργάνωση Wagner εξελίχθηκε με εντατικούς ρυθμούς τον περασμένο χρόνο προκειμένου να ανανεωθούν τα εξαντλημένα στρατεύματα της Ρωσίας στα μέτωπα της Ουκρανίας.

  • Όσοι εντάχθηκαν θα απαλλαγούν τώρα από τις ποινές τους μετά από έξι μήνες υπηρεσίας στην πρώτη γραμμή.

Αλλά οι μισοί από τους εγκληματίες που εντάχθηκαν στην Wagner έχουν τώρα σκοτωθεί ή τραυματιστεί, ανέφερε η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών. 

Στην ενημέρωση πληροφοριών, το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε: «Τις επόμενες εβδομάδες, χιλιάδες Ρώσοι κατάδικοι που έχουν πολεμήσει για την  Wagner είναι πιθανό να λάβουν χάρη και να αφεθούν ελεύθεροι.

  • «Αν και περίπου οι μισοί από τους κρατούμενους που στρατολογήθηκαν πιθανότατα έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, στοιχεία από τη Ρωσία δείχνουν ότι η οργάνωση  τηρεί την υπόσχεσή της να απελευθερώσει τους επιζώντες».

Προσέθεσε ότι τα πιστοποιητικά που εκδόθηκαν στους αποφυλακισμένους βετεράνους της Wagner «επικυρώθηκαν με το διάταγμα του Προέδρου Πούτιν».

Ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας είπε ότι η απελευθέρωση των στρατολογημένων κρατουμένων θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα προσωπικού για την Wagner  και για τον στρατό του Πούτιν.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι πλέον έχει απαγορευτεί στη Wagner να στρατολογεί κρατούμενους. Ο Πούτιν και ο αρχηγός της οργάνωσης, Γεβγκένι Πριγκόζιν, παρότι φίλοι και συνεργάτες, τώρα θεωρείται ότι έχουν απομακρυνθεί και έχουν “κοπεί τα φτερά” του αφεντικού της Wagner .

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Κρεμλίνο υπάρχουν φόβοι ότι μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας,  ο Πριγκόζιν θα μπορούσε να προσπαθήσει να ενώσει τους μισθοφόρους του για να στραφεί εναντίον του Πούτιν και να καταλάβει την εξουσία  στις ρωσικές περιφέρειες.

Ο Πριγκόζιν έχει επίσης ασκήσει δημόσια κριτική στον στρατό και τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας. Έχει την διαρκή τάση να επικρίνει και να δυσφημεί ανώτατα στελέχη του στρατού και οποιονδήποτε άλλον στο δρόμο του, εξοργίζοντας πολλούς στη ρωσική κυβέρνηση που θέλουν να τον χαλιναγωγεί.

 

 

Με πληροφορίες από The Daily Mail

Τα κτήνη της Wagner συνεχίζουν τις δολοφονίες με τις βαριοπούλες: Είπε «δεν είναι δικός μου πόλεμος αυτός» και τον εκτέλεσαν [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: