Ένας εγγονός του Ντε Γκωλ, ο Στίβεν Σίγκαλ και η Ιταλίδα ξαδέλφη των Ρομανόφ: Ο Guardian παρακολούθησε το συνέδριο των υποστηρικτών του Πούτιν [videos]

Στιγμιότυπο από διεθνές συνέδριο Ρωσόφιλων που διεξήχθη στη Μόσχα Image via YouTube




Ποιοι είναι οι φίλοι της Ρωσίας στο εξωτερικό τώρα; Αν κρίνουμε από ένα πρόσφατο συνέδριο του Διεθνούς Κινήματος των Ρωσόφιλων, μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από συντηρητικούς ακτιβιστές και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη φανφάρα σε μια γυάλινη αίθουσα στο Κρατικό Μουσείο Πούσκιν στη Μόσχα, η απάντηση είναι πολιτικοί περιθωριακοί και θεωρητικοί συνωμοσίας.

Ο δημοσιογράφος του Guardian Άντριου Ροθ, γράφει από η Μόσχα

Μεταξύ αυτών ήταν ο αμφιλεγόμενος Αμερικανός ηθοποιός Στίβεν Σίγκαλ, εγγονός του Σαρλ ντε Γκωλ, και μια Ιταλίδα πριγκίπισσα και λόγιος, γνωστή για τις μεταφράσεις της από τον Τόλκιν, που φοβάται ότι τα Ευρωπαία αγόρια ενθαρρύνονται να παντρευτούν τις αγελάδες τους.

«Είμαι εδώ για να προωθήσω την ειρήνη και τη φιλία και πιστεύω ότι αυτή η σύγκρουση έχει προκληθεί και προκληθεί από αγγλοσαξονικά συμφέροντα… Νομίζω ότι θέτει τον κόσμο σε βαθύ κίνδυνο και είμαι εδώ για να παλέψω εναντίον αυτού», είπε. Ο Pierre de Gaulle, εγγονός του Γάλλου στρατηγού και ομιλητής στο συνέδριο, σε συνέντευξή του στον Guardian.

Ο νεότερος Ντε Γκωλ έχει ήδη προκαλέσει διαμάχες. Τον περασμένο μήνα, είπε σε μια γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ότι η Δύση «δυστυχώς άφησε τον Ζελένσκι, τους ολιγάρχες του και τις νεοναζιστικές στρατιωτικές ομάδες να εγκλωβιστούν σε μια σπείρα πολέμου».

Ο Yves de Gaulle, ο μεγαλύτερος αδερφός του Pierre, είπε στο Le Parisien στις 24 Ιανουαρίου ότι οι απόψεις του αδελφού του «δεν αφορούν κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό του – ούτε εμένα, ούτε την οικογένειά μας και ακόμη λιγότερο τον στρατηγό».

Ο Πιερ ντε Γκωλ δεν σχολίασε τα σχόλια του αδερφού του και παρέκαμψε μια ερώτηση σχετικά με το αν το οικογενειακό του όνομα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να νομιμοποιήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς ο Ντε Γκωλ είχε επικαλεστεί περήφανα τον παππού του όταν ρωτήθηκε στη σκηνή για τη σύγκρουση.

«Ο παππούς μου είχε πολύ βαθιά γνώση και έντονη γνώση για τους Ρώσους ηγέτες και τον λαό επίσης», είπε στο συνέδριο. «Έτσι, γνώριζε αρκετά το ενδιαφέρον και τη γεωγραφική αναγκαιότητα της Ευρώπης και της Γαλλίας να συμμαχήσουν με τη Ρωσία.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι αυτή η σύγκρουση δημιουργήθηκε για να σπάσει το ενιαίο μπλοκ της Ευρώπης, προς όφελος των Αμερικανών», είπε.

Μπορεί επίσης να αποδειχθεί μια προσοδοφόρα ευκαιρία. Ως τραπεζίτης, πρόσθεσε, έψαχνε να βρει ανθρώπους με «διαφορετική άποψη που έχουν διαφορετική άποψη για την ειρήνη», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναζητούν «οικονομικές συμβάσεις, επενδυτικές συμβάσεις».

Οι Ευρωπαίοι έχουν έλλειψη όταν πρόκειται για ρωσική προπαγάνδα και μέσα ενημέρωσης που αναζητούν ξένη υποστήριξη για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Αλλά αυτή την εβδομάδα 90 εκπρόσωποι, συμπεριλαμβανομένων πολλών θεωρητικών συνωμοσίας, συγκεντρώθηκαν πρόθυμοι να παπαγαλίσουν τη γραμμή της Μόσχας.

Ο Νικολάι Μαλίνοφ, πρώην μέλος του βουλγαρικού κοινοβουλίου που βρίσκεται τώρα υπό τις αμερικανικές κυρώσεις, άνοιξε την εκδήλωση λέγοντας ότι είναι καιρός οι «δυνάμεις του φωτός να νικήσουν τις δυνάμεις του σκότους».

Στη σκηνή, ντυμένος στα μαύρα, ήταν ο Steven Seagal, ο οποίος έχει οριστεί ειδικός εκπρόσωπος για τους πολιτιστικούς δεσμούς Ρωσίας-ΗΠΑ. «Είμαι 100% ρωσόφιλος και 1 εκατομμύριο% Ρώσος», είπε ο Seagal κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ήταν επίσης εκεί, δίνοντας σε αυτό που θα θεωρούνταν περιθωριακό γεγονός μια επίσημη απροσδόκητη άποψη. Έκανε μια κεντρική ομιλία μαζί με μια αποστολή από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Δεν βλέπουμε απλώς νεοναζισμό, βλέπουμε άμεσο ναζισμό, ο οποίος καλύπτει όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο Λαβρόφ. «Βλέπουμε πώς καταστρέφεται η ιστορία μπροστά στα μάτια μας, καταστρέφονται ιερά μνημεία».

Ανάμεσά τους στη σκηνή ξεχώρισε η πριγκίπισσα Vittoria Alliata di Villafranca, μια γυναίκα στα 70 της με έντονα κόκκινα μαλλιά, ίσως πιο γνωστή στην Ιταλία ως η πρώτη μεταφράστρια στα ιταλικά του Tolkien. Ισχυρίζεται ότι πολέμησε την Opus Dei και τη μαφία για να ανακτήσει το οικογενειακό της παλάτι στη Μπαγκερία, όπου είπε ότι οι παραγωγοί ταινιών γύριζαν ένα σύγχρονο ριμέικ του μυθιστορήματος του Τζουζέπε Τομάσι ντι Λαμπεντούζα The Leopard .

Σε μια ομιλία της είπε ότι η «ρωσοφοβία» δημιουργήθηκε για «νέες φόρμουλες αποικισμού» και τη συνέδεσε με την απόβαση των ΗΠΑ στη Σικελία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την οποία αποκάλεσε πρόσχημα για την εξάπλωση της επιρροής της Ουάσιγκτον.

Η Alliata είπε ότι ήταν στο συνέδριο εκπροσωπώντας τη Deutsch-Arabaische Gesellschaft (Γερμανική Αραβική Ένωση), της οποίας είναι πρόεδρος, και είπε ότι υποστήριξε ένα «μήνυμα ειρήνης».

Ερωτηθείσα πώς βρέθηκε στη Ρωσία για ένα συνέδριο ρωσόφιλων, είπε επίσης ότι επισκεπτόταν τη ρωσική βασιλική οικογένεια. «Είμαι ξαδέρφη των Ρομανόφ», είπε, αναφερόμενη στους απογόνους της τελευταίας βασιλικής οικογένειας της ρωσικής αυτοκρατορίας. «Τους ξέρω πολύ καλά, ήρθα στον γάμο… Άρα είναι μια τσαρική σύνδεση».

Είπε ότι βρισκόταν στη Ρωσία για να δείξει «υπάρχουν άλλοι άνθρωποι στον κόσμο που μοιράζονται τη γνώμη και την άποψή σου για τον κόσμο… και αυτό διευκολύνει μια κυρία του χωριού στη Σικελία που κοιτάζει με κάποια απογοήτευση τον γιο της που θέλει να παντρευτεί σε μια αγελάδα.”

Προσπάθησε να αποφύγει το θέμα του πολέμου. Ερωτηθείσα σχετικά, είπε: «Δεν είμαι ειδικός σε αυτό το θέμα».

«Είναι καθήκον μου να εξηγήσω πώς έχουν τα πράγματα», πρόσθεσε για την ομιλία της. «Δεν έχει να κάνει με προσωπικές συμπάθειες. Βρίσκω τον Πούτιν πιο ωραίο από τον Μπάιντεν, αλλά είμαι πολύ καλός φίλος της θετής αδερφής του Ομπάμα».

Πηγή The Guardian

Κουτσαίνοντας στην Κριμαία: Αιφνιδιαστική επίσκεψη σε… ασφαλές έδαφος μια μέρα μετά το ένταλμα σύλληψης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: