Διευρύνεται η λίστα των υπόπτων για το δυστύχημα στα Τέμπη: Την Παρασκευή ο ορισμός ειδικού εφέτη ανακριτή, 14 τραυματίες παραμένουν στα νοσοκομεία [βίντεο]

FILE PHOTO: Κατεστραμμένα βαγόνια των τρένων που συγκρούστηκαν έξω από την Λάρισα, . ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων για τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη με τον κόσμο να μη μπορεί να συνειδητοποιήσει εννέα ημέρες μετά την τραγωδία με τους 57 νεκρούς.

Όπως μετέδωσε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Κωνταντίνα Θεοχαρούλη, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας όπου διεξάγεται η έρευνα για την υπόθεση από την 3η ανακρίτρια, ο κόσμος συνεχίζει να αφήνει λουλούδια, κεριά και μηνύματα για τις ψυχές που χάθηκαν τόσο βίαια και άδικα.

Όπως μετέδωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» μέσα στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας είναι σε εξέλιξη η μεγάλη έρευνα που ξεκινήσει η ανακρίτρια με τον κύκλο των υπόπτων να διευρύνεται.




«Ξέρουμε ότι την Παρασκευή θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών προκειμένου να οριστεί Ειδικός εφέτης ανακριτής» είπε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι μετά από αίτημα που κατέθεσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας προς την Ολομέλειά της, την υπόθεση της φονικής σύγκρουσης και της αναζήτησης των αιτιών που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία θα την αναλάβουν ο τακτικός και ο αναπληρωματικός Εφέτης.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και των πολλών παραμέτρων της υπόθεσης, η οποία είναι πολύπλοκη και πολύ μεγάλη γι’ αυτό και χρειάζεται ειδικός εφέτης ανακριτής, όπως κρίνουν οι δικαστές, προκειμένου να διερευνηθεί σε όλες τις πτυχές της.

Παράλληλα, η 3η ανακρίτρια συνεχίζει την έρευνα για την φονική σύγκρουση της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Καθημερινά περνάνε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου συνταξιούχοι αλλά και εν ενεργεία σιδηροδρομικοί προκειμένου να καταθέσουν την εμπειρία τους που μπορεί να διαλευκάνει κάποια σκοτεινά σημεία και να βοηθήσει την ίδια την ανακρίτρια προκειμένου να συνεχίσει σωστά το έργο της προς όλες τις κατευθύνσεις.

Πέρα από τον προφυλακισμένο σταθμάρχη, ο οποίος στην πολύωρη κατάθεσή του παρέθεσε την δική του εκδοχή για το αδιανόητο σιδηροδρομικό δυστύχημα, και άλλοι φαίνεται ότι θα περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις και να πουν τι έγινε εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Κρίσιμα ερωτήματα όπως το γιατί κάποιοι σταθμάρχες που είχαν βάρδια, σύμφωνα με το πρόγραμμα βαρδιών, έφυγαν νωρίτερα και το τι έγινε με τον σταθμάρχη της επόμενης βάρδιας ζητούν απαντήσεις;

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου θα έχουμε και τον ορισμό του ειδικού εφέτη ανακριτή, οπότε θα συνεχιστεί η διαδικασία της προανάκρισης κανονικά την ώρα που και άλλοι ύποπτοι για παραλείψεις και λάθη μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών με το ρόλο του Επιθεωρητή τη ΟΣΕ και του σταθμάρχη που αποχώρησε πριν τη λήξη της βάρδιάς του να είναι εξετάζονται διεξοδικά.

Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Δεκατέσσερις συνολικά τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο Γενικό και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, επτά άτομα συνεχίζουν να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, εκ των οποίων τέσσερις έχουν αποσωληνωθεί, ενώ άλλα επτά άτομα που βρίσκονται σε απλές κλίνες αναμένεται σταδιακά τις επόμενες ημέρες να πάρουν εξιτήριο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.




Εν τω μεταξύ σήμερα θα γίνει η πολιτική κηδεία του Βάιου Βλάχου από την Καρδίτσα, ενώ η σύντροφος του συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το συγκινητικό και αυτής της τραγικής ιστορίας είναι ότι το σκυλάκι του ζευγαριού επέζησε της σύγκρουσης και έχει περισυλλέγει από συγγενείς του ζευγαριού και έχει μεταφερθεί στην Καρδίτσα.

Παράλληλα με απόφαση της Υφυπουργού Υγείας κ. Ράπτη έχουν συγκροτηθεί μονάδες ψυχικής υγείας για την ψυχολογική υποστήριξη των επιβατών που επέζησαν. Ειδικά στη Θεσσαλία που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος θυμάτων και τραυματιών θα διαθέτει δυο μονάδες, δυο στη Λάρισα και από μια στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: