Ανοίγει στη βουλή η συζήτηση για την τραγωδία των Τεμπών: Ενημέρωση από Γεραπετρίτη

File Photo: Ο Γ. Γεραπετρίτης.ΑΠΕ – ΜΠΕ




Στη μία το μεσημέρι ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έχοντας αναλάβει και την αρμοδιότητα στις Μεταφορές και Υποδομές, άρχισε να ενημερώνει τα μέλη της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για όλα όσα αποκαλύφθηκαν για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Έτσι, ανοίγει σήμερα, δυο εβδομάδες μετά την τραγωδία των Τεμπών, ο πρώτος κύκλος της συζήτησης της Βουλής για τις αιτίες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα, αλλά και για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την ασφαλή επαναλειτουργία του δικτύου.

Ο επόμενος προγραμματισμένος κύκλος συζήτησης έχει δρομολογηθεί για την προσεχή Δευτέρα 20 Μαρτίου. Μετά από αίτημα των βουλευτών της ΝΔ θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση προκειμένου όλοι οι πρώην υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών από το 2014 εως και σήμερα – Μ. Χρυσοχοϊδης, Χρ. Σπίρτζης και Κ. Καραμανλής – να τοποθετηθούν για τους λόγους που δεν έχει εγκατασταθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης αν και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη από το 2016.

Ο Κώστας Καραμανλής έχοντας προφανώς λάβει τα “μηνύματα” της κυβέρνησης, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής, τον οποίο και ενημέρωσε ότι βρίσκεται στη διάθεση της επιτροπής.

Είχε προηγηθεί δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος χαρακτήριζε αυτονόητο όλοι οι πολιτικοί να είναι στη διάθεση όσων διενεργούν τις έρευνες.

«Την ώρα που εμείς λέμε πως δεν είναι δυνατόν ο κ. Σπίρτζης να είναι «εξαφανισμένος» ή να βγαίνει και να λέει, χωρίς αντίλογο, πράγματα τα οποία δεν στέκουν, είναι αυτονόητο ότι και Υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης πρέπει, οφείλουν -και είμαι προσωπικά σίγουρος- να πουν αυτά που πρέπει… Προφανώς σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει. Οι αρμόδιοι όφειλαν να ξέρουν», ανέφερε στον Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Πέμπτη: Kανονικά η συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ, πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: