Ξεκαθαρίζει το σκηνικό των υποψηφιότητων για την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού

FILE PHOTO: Ο Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Χάρη Γεωργιάδη και την πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου στη σύνοδο του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», Λευκωσία 7 Φεβρουαρίου 2023. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Το σκηνικό στον Δημοκρατικό Συναγερμό, αρχίζει πλέον να ξεκαθαρίζει, τουλάχιστον ως προς τους βασικούς υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος σύμφωνα με ρεπορτάζ του Φρίξου Δαλίτη για τον «Φιλελεύθερο».

Η δήλωση του Γιώργου Παμπορίδη το Σάββατο, έβαλε τέλος στα όποια σενάρια τον ήθελαν να μπαίνει στην μάχη και ως εκ τούτου, το επίκεντρο της προσοχής πλέον είναι οι τρεις γνωστές υποψηφιότητες. Αβέρωφ Νεοφύτου, Χάρης Γεωργιάδης και Δημήτρης Δημητρίου, θα είναι, εκτός απροόπτου, οι τρεις που θα δώσουν την μάχη της κάλπης στις 11 Μαρτίου για το πηδάλιο της παράταξης, έχοντας ενώπιον τους μια σειρά από δύσκολες καταστάσεις που έχει το κόμμα να διαχειριστεί στην μετά τις προεδρικές εκλογές εποχή.

Βέβαια, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει, τις επόμενες ώρες να προκύψει κάποια έκπληξη, ωστόσο από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τουλάχιστον όσον αφορά τα προβεβλημένα στελέχη, δεν αναμένεται να γίνει οποιαδήποτε νέα κίνηση.

Σήμερα στα γραφεία της Πινδάρου θα γίνει ένας προέλεγχος των ενδιαφερόμενων υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος.

Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να παρουσιάσει ένα κατάλογο 100 υπογραφών από μέλη του κόμματος που έχουν τακτοποιημένες τις εισφορές τους.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το παράβολο για την υποβολή των υποψηφιοτήτων έχει καθοριστεί στα 500 ευρώ.

Αύριο θα γίνει και η επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων και πάλι στα γραφεία του κόμματος.

Η εσωκομματική προεκλογική περίοδος στον ΔΗΣΥ έχει ήδη ξεκινήσει, με τους τρεις υποψήφιους να επιχειρούν όλο αυτό το διάστημα να επικοινωνήσουν με όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό μελών.

Το ζητούμενο σε αυτή την φάση είναι και η δημιουργία συμμαχιών και η εξασφάλιση στήριξης της υποψηφιότητας του, πρωτοκλασσάτων στελεχών.

Αυτό το οποίο διαπιστώνεται μέχρι στιγμής είναι ότι πολλά στελέχη απέφυγαν μέχρι στιγμής την άμεση εμπλοκή στην εσωκομματική προεκλογική και δεν έχουν εκφράσει δημόσια στήριξη προς κάποιο από τους τρεις, αν και στα πηγαδάκια της Πινδάρου, συζητούνται διάφορα.

Παρόλο που οι εκλογές για τις υπόλοιπες θέσεις της ηγετικής πυραμίδας έχουν καθοριστεί για τις 7 Μαΐου, εντούτοις οι συσχετισμοί που γίνονται ως προς τους ενδιαφερόμενους για τις θέσεις αναπληρωτή προέδρου και αντιπροέδρων, φαίνεται να έχουν σχέση και τις υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.

Για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, οι πληροφορίες έφεραν ως ενδιαφερόμενη, την Πρόεδρο της Βουλής και εκ των αντιπροέδρων του κόμματος Αννίτα Δημητρίου.

Όπως και τον επίσης αντιπρόεδρο του κόμματος Ευθύμιο Δίπλαρο. Στην εξίσωση φαίνεται να μπαίνει και ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννος Καρούσος, καθώς φέρεται να ενδιαφέρεται για τη θέση του δεύτερου τη τάξει του κόμματος.

Βέβαια, για τους δύο τουλάχιστον, εκ των τριών, θα εξαρτηθεί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και από το ποιος θα είναι τελικά ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Κάπου εδώ όμως περιπλέκεται η όλη κατάσταση, ως προς το ποιος θα στηρίξει, τελικά ποιόν…

Όσον αφορά τις θέσεις αντιπροέδρου, έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Ανοικτό το ενδεχόμενο άφησε και η βουλευτής του κόμματος Σάββια Ορφανίδου για διεκδίκηση θέσης αντιπροέδρου, ενώ σκέψεις για θέση στην ηγετική πυραμίδα κάνει και ο Μιχάλης Σοφοκλέους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε χθεσινή συνέντευξη του στον «Φιλελεύθερο της Κυριακής».

ΠΗΓΗ: philenews.com

Το μεγάλο ψέμα: Με αυτά και με εκείνα ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς βοήθησε να εκλεγεί …”ρωσόφιλος” Πρόεδρος στην Κύπρο!!!

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: