Την τιμητική διάκριση του Χρυσού Αστέρα έλαβε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το Παγκόσμιο Προξενικό Σώμα (FICAC)

FILE PHOTO: Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έλαβε την τιμητική διάκριση του Χρυσού Αστέρα από το Παγκόσμιο Προξενικό Σώμα (FICAC). Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, το Παγκόσμιο Προξενικό Σώμα (FICAC), το οποίο τον τίμησε με την επίδοση του Χρυσού Αστέρα, που απονέμεται σε αρχηγούς κρατών ανά το παγκόσμιο ως ένδειξη αναγνώρισης του εξαίρετου έργου που επιτελούν.

Αποδεχόμενος την τιμητική διάκριση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι μια σημαντική τιμή, η οποία συνιστά «αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλαμε να αντιμετωπίσουμε σωρεία προβλημάτων κατά την τελευταία δεκαετία». Ακολούθως, ευχαρίστησε υπογραμμίζοντας ότι: «είμαι ευγνώμων και με τιμά ιδιαίτερα η απόφαση να μου απονείμετε τον Χρυσό Αστέρα του Παγκοσμίου Προξενικού Σώματος».

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του Σώματος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ήτανε μια τιμή την οποία οφείλαμε από πολύ καιρό, και εδώ και πολύ καιρό είχε ληφθεί η απόφαση. Το πολύ πιεστικό δικό σας πρόγραμμα δεν επέτρεψε να μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε νωρίτερα και ιδιαίτερα κατά το συνέδριό μας στη Λεμεσό τον Νοέμβριο, το Παγκόσμιο Συνέδριο. Αλλά ο καιρός ήρθε. Είμαστε πολύ ευτυχείς που έχουμε αυτή την ευκαιρία.

Απονέμοντας σας αυτή την τιμητική διάκριση αναγνωρίζουμε όχι μόνο ό,τι έχετε κάνει για την Κυπριακή Δημοκρατία και τον λαό της Κύπρου, αλλά και για την παγκόσμια ειρήνη και την υποστήριξή σας στο Προξενικό Σώμα της Κύπρου και κατ’ επέκταση στο Παγκόσμιο Προξενικό Σώμα. Και γι’ αυτό, Εξοχότατε, είμαστε ευγνώμονες.

Καταλήγοντας, πρόσθεσε:

«Το διοικητικό συμβούλιο της FICAC, του Παγκοσμίου Προξενικού Σώματος αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει την ύψιστη τιμή της, τον Χρυσό Αστέρα της FICAC, στον Εξοχότατο Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την υποστήριξή του στις ειρηνικές διαδικασίες, τη διπλωματική και πολιτική σταθερότητα, τη δέσμευσή του να εξαλείψει τη μισαλλοδοξία, ώστε όλοι να μπορούν να ζουν αρμονικά και για τη δέσμευσή του στην προάσπιση της αξίας της παγκόσμιας ειρήνης».

Η “σφαγή των αμνών” στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας: Εντολή να φύγουν όλοι πριν αναλάβει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: