Στα άδυτα του πυρηνικού καταφυγίου Regan Vest : Το επτασφράγιστο μυστικό της Δανίας έγινε Μουσείο Ψυχρού Πολέμου [photos]

The Cold War Museum REGAN Vest is inauguratedEPA, Henning Bagger DENMARK OUT




Εγκαινιάζεται σήμερα στη Δανία και από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου θα είναι ανοικτό στους επισκέπτες το Regan Vest.

Πρόκειται ένα από τα πλέον εντυπωσιακά μουσεία που θα δίδει τη ευκαιρία στους επισκέπτες του να γνωρίσουν μερικά στιγμιότυπα του Ψυχρού Πολέμου από μια νέα οπτική γωνία: Διότι το Regan Vest είναι ένα ένα πρώην πυρηνικό καταφύγιο που παρέμεινε ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της χώρας για δεκαετίες.

 

Μέσα στο δάσος Rold Skov και ευρισκόμενο 200 πόδια κάτω από την επιφάνεια της γης, το Regan Vest κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960 για να προστατεύσει τη δανική κυβέρνηση και τη βασίλισσά της σε περίπτωση πυρηνικής έκτακτης ανάγκης.

Βεβαίως, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ (ευτυχώς, εννοείται) για τους σκοπούς προς τους οποίους κατασκευάστηκε έτσι ώστε η σημερινή ανακατασκευή του χώρου έκτασης 60.000 τετραγωνικών μέτρων μάς δίνει πληροφορίες για το πώς ήταν η ζωή κατά τη διάρκεια της εποχής που διήρκεσε δεκαετίες και καθόρισε τη ζωή τουλάχιστον δύο γενεών.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν στο αυτάρκες, υπόγειο αυτό καταφύγιο, στο οποίο υπάρχουν πολλά από τα αυθεντικά έπιπλα της εποχής που δημιουργήθηκε. Ο χώρος περιλαμβάνει επίσης ένα νέο υπέργειο μουσείο που αποτελείται από τέσσερις μαύρες κατασκευές που μοιάζουν με κουτιά.

Τα εκθέματα αναδεικνύουν πώς ήταν η ζωή των Δανών πολιτών κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, τα πολιτικά μέτωπα που οδήγησαν στον πόλεμο, και τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945.

Εκκλησίες, μοναστήρια και βυζαντινά μνημεία: H Δράμα μπαίνει στο επίκεντρο του θρησκευτικού τουρισμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: