Προεδρικές Εκλογές Κύπρου-Exit Poll: Πρώτος ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνουν μάχη σώμα με σώμα για τη δεύτερη θέση ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Φωτογραφία από το Επιτελείο του, via Facebook (Νίκος Χριστοδουλίδης, Nikos Christodoulides)




Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης, που υποστηρίζεται από το ΔΗΚΟ, τη ΔΗΠΑ, την ΕΔΕΚ και άλλα κόμματα, κέρδισε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, σύμφωνα με τα exit polls των κυπριακών καναλιών.

Ακολουθεί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης που υποστηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ.

Τρίτος είναι ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ και ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ αναμένεται να δώσουν μάχη σώμα με σώμα για τη δεύτερη θέση, με βάση τα πραγματικά αποτελέσματα.

Οι κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης θα είναι οι δύο υποψήφιοι που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με βάση τα exit polls των τηλεοπτικών σταθμών Αλφα, Αντέννα, Ομέγα και Σίγμα.

Η δημοσκόπηση εξόδου του ΡΙΚ δείχνει μάχη στήθος με στήθος μεταξύ Ανδρέα Μαυρογιάννη και Αβέρωφ Νεοφύτου για τον β΄γύρο. Οι δύο υποψήφιοι λαμβάνουν το ίδιο ποσοστό.

Ο κ. Χριστοδουλίδης λαμβάνει με βάση τα exit poll έως και 35,4%.

‘Ολες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τέταρτο τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου.

Σύμφωνα με τα κανάλια η κατάταξη έχει ως εξής:

Η δημοσκόπηση του καναλιού ΡΙΚ

ΡΙΚ

Νίκος Χριστοδουλίδης: 30,5-33,5%
Αβέρωφ Νεοφύτου: 26,5-29,5%
Ανδρέας Μαυρογιάννης:26,5-29,5 %

Η δημοσκόπηση του καναλιού ΑΝΤΕΝΝΑ

ΑΝΤ1

Νίκος Χριστοδουλίδης 34.1%
Ανδρέας Μαυρογιάννης 27.0%
Αβέρωφ Νεοφύτου 24.8%

Η δημοσκόπηση του καναλιού Omega

OMEGA

Νίκος Χριστοδουλίδης: 30-34%
Ανδρέας Μαυρογιάννης: 26,50-30,50%
Αβέρωφ Νεοφύτου: 24,50 – 28,50 %

Η δημοσκόπηση του καναλιού Alpha

ΑΛΦΑ

Νίκος Χριστοδουλίδης: 31,40-35,40 – %
Αβέρωφ Νεοφύτου: 24,10-28,10 %
Ανδρέας Μαυρογιάννης: 24,90-28,90 %

Η δημοσκόπηση του καναλιού Sigma

Σίγμα

Χριστοδουλίδης 31% – 35%
Μαυρογιάννης 26% – 30%
Νεοφύτου 25% – 29%

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στο Πολιτικό Γραφείο του στη Λευκωσία βρίσκεται από τις 1300 περίπου ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος ψήφισε το πρωί στην γενέτειρά του τη Γεροσκήπου, βρίσκεται στο γραφείο του, επί της Δημοσθένη Σεβέρη, στη Λευκωσία, μαζί με συνεργάτες του, περιμένοντας να κλείσουν οι κάλπες και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των exit polls.

  • Αρχιεπίσκοπος: Δεν αμφισβητούμε τη φιλοπατρία κανενός

Όποιος εκλεγεί να επιμείνει στο να εφαρμοστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον τόπο μας και να εγκύψει στα προβλήματα του τόπου, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Περβολιών στην Πάφο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ανέφερε ότι «με στραμμένο το βλέμμα μας στα πολλά προβλήματα του τόπου και κυριότερο το πρόβλημα της κατοχής ψηφίζουμε σήμερα το νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Να ευχηθούμε, πρόσθεσε, «όποιος και να βγεί» – σημειώνοντας πως δεν αμφισβητεί τη φιλοπατρία κανενός-, όπως είπε, «να εγκύψει στα προβλήματα του τόπου και ιδιαίτερα να προσπαθήσει και να επιμείνει στο να εφαρμοστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον τόπο μας, για τον λαό, ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε στον τόπο τούτο και να ανοίξει ο δρόμος για μια δίκαιη λύση του προβλήματος μας».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: