Ως τις 9 το αποτέλεσμα, ως τα μεσάνυχτα οι σταυροί στις εκλογές: Όλοι εκτιμούν ότι στις 9 Απριλίου θα γίνει ο «πρώτος γύρος»

FILE PHOTO: Κάλπη και ψηφοδέλτια ΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πότε θα γίνουν οι εκλογές στην Ελλάδα, αν θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος, πόσα κόμματα θα είναι στη Βουλή. Αυτό που όμως γνωρίζουμε πλέον είναι ότι τα τελικά αποτελέσμα θα γίνουν γνωστά το πολύ τρεις ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης και οι εκλεγμένοι βουλευτές ως τα μεσάνυχτα.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Αυτό θα γίνει δυνατό καθώς όλοι οι εκλογικοί αντιπρόσωποι θα είναι συνδεδεμένοι Online με το υπουργείο Εσωτερικών και θα ενημερώνουν αυτομάτως το κεντρικό υπολογιστικό σύστημα.

Σε ότι αφορά τώρα την πιθανή ημερομηνία των εκλογών όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην 9η Απριλίου καθώς υποστηρίζουν ότι δύσκολα θα αλλάξει απόφαση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με βάση αυτή την ημερομηνία αναμένεται η Βουλή να διαλυθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και μετά να ξεκινήσει η προεκλογικής περίοδος.

Εαν δεν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας από τον πρώτο γύρο μετά τις διερευνητικές εντολές τότε θα υπάρξει και δεύτερη εκλογική διαδικασία με άλλο εκλογικό σύστημα πιθανότατα στις 21 ή στις 28 Μαΐου.

Σε ότι αφορά στον κ. Πιερρακάκη ανέφερε ότι ο ίδιος θα δώσει την δική του προεκλογική μάχη στην Α’ Αθήνας.

«Είναι η πρώτη φορά που είμαι υποψήφιος, είναι ένας συναγωνισμός, έχω τεράστιο σεβασμό και εκτίμηση σε όλους τους συνυποψήφιους, όλοι μαζί θα κινηθούμε για να κερδίσουμε. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι να έχουμε αντίπαλο τα προβλήματα. Και όσο τα έχουμε αντίπαλο τόσο κερδίζουμε όλοι», επισήμανε ο κ. Πιερρακάκης.

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 7 μονάδες το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: