Δημοσκόπηση ALCO: Στις 7 μονάδες το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας [video]

Στιγμιότυπο από βίντεο του ALPHA




Στις 7 μονάδες μετρήθηκε η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Alpha.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 32,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,1%. Τρίτο κόμμα έρχεται το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 9,8%, το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 5,9% και η Ελληνική Λύση με ποσοστό 3,7%. Εκτός Βουλής κινδυνεύει να μείνει το MεΡΑ25, που μετρήθηκε στο 2,7%.




Στο ερώτημα της καταλληλότητας ως πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να διατηρεί προβάδισμα 14 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 36% της θετικής γνώμης έναντι του 22% που λαμβάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ανεβαίνει συνεχώς το ποσοστό εκείνων που επιλέγουν αυτοδύναμη κυβέρνηση για τον δεύτερο γύρο των εκλογών (44% ) με το ποσοστό εκείνων που θέλουν κυβέρνηση συνασπισμού να υπερέχει, αλλά με πτώση στο 47%.

Εύσημα Μπλίνκεν στην Ελλάδα για τη στήριξη «χωρίς αστερίσκους» στην Ουκρανία και τη βοήθεια προς Τουρκία «στη δύσκολη στιγμή»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: