Όνειρα διαταραγμένης νυκτός από τον σφαγέα Καντίροφ: Θα πάρουμε Κίεβο, Χάρκο, Οδησσό * Θα φτάσουμε για “αποναζιστικοποίηση” στην Πολωνία [videos]

Ο Καντίροφ επιδεικνύει στην προπαγανδίστρια του Πούτιν το όπλο του και λέει πως θα ήθελε να στείλει το “ναζιστικό” του Mauzer στον Ζελένσκι για να αυτοκτονήσει όπως ο Χίτλερ… Screenshot via youTube




Ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ανισόρροπος ηγέτης της Τσετσενίας και – όπως ο ίδιος δηλώνει – “πιστός στρατιώτης του Πούτιν”, λέει σε συνέντευξή του που προβλήθηκε σήμερα ότι η Ρωσία θα επιτύχει τους στόχους της στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του χρόνου και ότι θα ήταν λάθος να διαπραγματευτεί με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι δυνάμεις του τουλάχιστον διαταραγμένου Καντίροφ έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στο έδαφός της πριν από σχεδόν ένα χρόνο, με τον ίδιο τον Τσετσένο πρόεδρο να έχει συνάψει, ανεπισήμως, συμμαχία με τον επικεφαλής της πολιτοφυλακής Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν και με άλλους σκληροπυρηνικούς υπερεθνικιστές, νεοναζί  οι οποίοι στηρίζουν τον πόλεμο.

Σε συνέντευξή του που προβλήθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-1 ο Καντίροφ είπε ότι η Ρωσία διαθέτει τις δυνάμεις για να καταλάβει την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο –απ΄όπου εκδιώχθηκαν από τους Ουκρανούς τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου–και ότι χρειάζεται να καταλάβουν την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, και το βασικό της λιμάνι, την Οδησσό.

  • “Πιστεύω ότι, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουμε κατά 100% ολοκληρώσει τον σημερινό μας στόχο”, είπε ο Καντίροφ. “Θα φτάσουμε στην Πολωνία. Δεν φοβόμαστε τα δυτικά τανκς γιατί το ρωσικό σύστημα αεράμυνας λειτουργεί γρήγορα”. «Τι θα συμβεί αν, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ειδικής επιχείρησης, η Ρωσία αρχίσει να αποναζιστικοποιεί την επόμενη χώρα; Μετά την Ουκρανία, η Πολωνία είναι στον χάρτη! Δεν κρύβω ότι το θέλω!” 

Με καμία πλευρά να μην είναι έτοιμη για υποχωρήσεις έχει υπάρξει μικρή προοπτική για ειρηνευτικές συνομιλίες από τους πρώτους μήνες του πολέμου.

Ωστόσο, όπως απάντησε ο Καντίροφ στη δημοσιογράφο Όλγα Σκαμπέγεβα, η οποία φιλοξενεί μια έντονα φιλοπολεμική εκπομπή διαλόγου και είναι μια από τις “ντουντούκες του Κρεμλίνου” στα ρωσικά ΜΜΕ: “Αν καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Ζελένσκι, ναι, θεωρώ ότι θα είναι λάθος”. O Kαντίροφ για μια ακόμη φορά χαρακτήρισε τον Ουκρανό πρόεδρο, ναζιστή, φασίστα και σατανιστή.

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή της συνέντευξης ο Τσετσένος σφαγέας επέδειξε ένα πιστόλι στην Σκαμπέγεβα, λέγοντας ότι θα “ήθελε να στείλει το ναζιστικό του Mauzer στον Ζελένσκι για να αυτοκτονήσει όπως ο Χίτλερ…

Ο Καντίροφ είναι ένας τσετσένος πρώην αυτονομιστής πολέμαρχος, ο οποίος στο τέλος της δεκαετίας του ’90 άλλαξε στρατόπεδο και εντάχθηκε στη φιλορωσική κυβέρνηση της ταραχώδους περιοχής του Καυκάσου μαζί με την ευρύτερη οικογένειά του.

Ο πατέρας του δολοφονήθηκε από ενόπλους που διεκδικούσαν την αυτονομία της περιοχής το 2004 και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχρισε τον Καντίροφ ηγέτη της Τσετσενίας το 2007.

Ο Καντίροφ όπως και οι δυνάμεις του που πολεμούν στην Ουκρανία, οι γνωστοί “Καντιροφισστές”, επιδιώκουν την δημοσιότητα, συχνά κάνοντας αναρτήσεις στα ρωσικά δίκτυα, επιδεικνύοντας τις πολεμοχαρείς δραστηριότητες και αγριότητες.

Αίσθηση είχε προκαλέσει προ μηνών και η ανακοίνωση του Καντίροφ ότι έστειλε στην “πρώτη γραμμή” στην Ουκρανία να πολεμήσουν τους τρεις ανήλικους γιούς του.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Γκρόζνι, Ρωσία

Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια… το Ιράν μεταφέρει κρυφά drones μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: