Από την Τσετσενία στη μαρτυρική Μαριούπολη: Ποζάρουν πάνοπλοι οι ανήλικοι γιοί του ανισόροπου Τσετσένου φίλου του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ [videos]

Στιγμιότυπο που δημοσιοποίησε ο Καντίροφ, με τους τρεις ανήλικους γιούς του πάνοπλους στους δρόμους της μαρτυρικής Μαριούπολης. Screenshot via YouTube




Οι ανήλικοι γιοι του αιμοσταγούς ηγέτη της Τσετσενίας και “πολεμιστή στα πόδια του Πούτιν” όπως αυτοαποκαλείται, Ραμζάν Καντίροφ έφτασαν στη Μαριούπολη  ποζάροντας στις τηλεοπτικές κάμερες κραδαίνοντας πυροβόλα όπλα.

Ο Καντίροφ έσπευσε κατά τη συνήθειά του να δημοσιεύσει σχετικό βίντεο με τους πολεμοχαρείς ανήλικους γιούς του   – τον 16χρονο Αχμάτ, τον 15χρονο Έλι και το 14χρονο Άνταμ – στο κανάλι του στο Telegram.

Η κόρη του Καντίροφ, Αϊσάτ Καντίροβα – υπουργός Πολιτισμού της οικογενειακοκρατούμενης περιοχής  – ήταν επικεφαλής της «επίσκεψης εργασίας» της αντιπροσωπείας της Τσετσενίας στο κατεχόμενο Ντονμπάς, εμφανιζόμενη σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ στο τσετσενικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι «Γρόζνι».

  • Η Καντίροβα περπάτησε στους δρόμους της Μαριούπολης συνοδευόμενη από τον υπουργό Τύπου και Πληροφοριών της Τσετσενίας Αχμέντ Ντουντάγιεφ και αρκετές δεκάδες στρατιώτες ασφαλείας με αυτόματα όπλα.

Στις αρχές Οκτωβρίου, ο Καντίροφ υποσχέθηκε να στείλει τους γιους του στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νεαρή ηλικία «δεν πρέπει να εμποδίζει την εκπαίδευση των υπερασπιστών της πατρίδας». Τότε, δημοσίευσε ένα βίντεο με τους γιούς του να εκπαιδεύονται σε βαρέα όπλα.

Αργότερα την ίδια μέρα, ο Βίκτορ Ζαβαρζίν, μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Ρωσικής Βουλής, σχολίασε ότι τα παιδιά «κατηγορηματικά δεν υπόκεινται σε στρατολογία» σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία.

Ο Ζαβαρζίν αποκάλεσε επίσης τον Καντίροφ «μαχόμενο στρατηγό» και πρόσθεσε ότι οι Τσετσένοι είναι «καλοί στρατιώτες».

Από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Καντίροφ υποστήριξε ενεργά τις ενέργειες των ρωσικών αρχών και όλες τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολιάζοντας τις στο κανάλι του στο Telegram, το οποίο έχει πάνω από τρία εκατομμύρια ακολούθους.

Τον Σεπτέμβριο, ο Καντίροφ υποστήριξε την «αυτοκινητοποίηση» σε όλες τις περιοχές της Ρωσίας – σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Πούτιν ανακοίνωσε μια «μερική» κινητοποίηση σε ολόκληρη τη χώρα. Τότε, δήλωσε πως η Τσετσενία εξαιρείται γιατί έχει υπερκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Το ίδιο διάστημα άσκησε σφοδρή κριτική προς τους Ρώσους επιτελείς Άμυνας και τους στρατηγούς επί του πεδίου, για τις ήττες που υφίστανται τα στρατεύματα από την αντεπίθεση των Ουκρανών.

 

 

Mε πληροφορίες από The Insider

Αδειάζει απροκάλυπτα τον Πούτιν ο πολεμοχαρής σύμμαχός του Καντίροφ: Δεν θα γίνει επιστράτευση στην Τσετσενία * Ευθεία σύγκρουση με Κρεμλίνο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: