Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ικανοποιημένος από την απόφαση του νέου Προέδρου της Κύπρου για ένταξη στο ΕΛΚ

FILE PHΟΤΟ: O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου, στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την υποστήριξη που παρέχει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου στην ένταξη του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, το βράδυ της Τετάρτης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Νεοφύτου για τη στάση του, κάνοντας λόγο για έναν υπεύθυνο πολιτικό αρχηγό.

«Ο Αβέρωφ Νεοφύτου παραμένει ένας υπεύθυνος πολιτικός αρχηγός που θα στηρίζει τη νέα κυβέρνηση της Κύπρου στις δύσκολες προκλήσεις. Τον ευχαριστούμε για την υποστήριξή του στην ένταξη του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στη μεγάλη οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, στην ανάρτησή του.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Χθες, ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιβεβαίωσε το αίτημα του κ. Χριστοδουλίδη για συμμετοχή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σημειώνοντας πως για τον ΔΗΣΥ, το ΕΛΚ είναι η μεγάλη ευρωπαϊκή του οικογένεια.

«Αν εσείς το επιθυμείτε να είστε σε αυτή την οικογένεια που πάντα στήριζε τους αγώνες, εμείς ως ιδρυτικό μέλος δεν θα έχουμε ένσταση. Προχθές με δική μου πρωτοβουλία μίλησα με τον κ. Βέμπερ και του είπα πως παράλληλα με τη συμμετοχή του ΔΗΣΥ να βρει τον τρόπο και για τη δική σου συμμετοχή», είπε.

  • Συμμετοχή ΔΗΣΥ αν συσταθεί ομάδα Κυπριακού

Στις δηλώσεις του ο Αβέρωφ Νεοφύτου έσπευσε να υποδείξει πως ο αγώνας για μια επανενωμένη Κύπρο είναι κοινός, ενώ ανέφερε πως αν ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχωρήσει σε σύσταση ομάδας Κυπριακού, θα συμμετάσχει.

Πρόσθετα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τις διαβεβαιώσεις πως δεν θα γίνουν κινήσεις για τον διορισμό Υπουργικού Συμβουλίου που θα ενοχλήσουν τον ΔΗΣΥ.

Καταλήγοντας, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, επανέλαβε πως εαν ο Νίκος Χριστοδουλίδης μείνει προσανατολισμένος στα μεγάλα, ο ΔΗΣΥ θα βάλει πλάτες για το καλό του τόπου, ενώ ευχήθηκε να μη χρειαστεί το κόμμα του να είναι εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Αφού την χρησιμοποίησε την …”άδειασε”: Δεν υιοθετεί την άποψη της Καίτης Κληρίδη, για τον “διεφθαρμένο Αναστασιάδη”, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: