Αφού την χρησιμοποίησε την …”άδειασε”: Δεν υιοθετεί την άποψη της Καίτης Κληρίδη, για τον “διεφθαρμένο Αναστασιάδη”, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ!!!

FILE PHOTO: Ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Δεν υιοθετεί την άποψη της Καίτης Κληρίδη για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τόνισε σε δηλώσεις του ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Η θυγατέρα του Γλαύκου Κληρίδη ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος της κυπριακής αντιπολίτευσης είναι “διεφθαρμένος”.

Επισήμανε παράλληλα πως δεν μπορεί να δεχτεί ως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και συνεργάτης για χρόνια «στη διάσωση της χώρας», την οποιαδήποτε κατηγορία στον οποιονδήποτε και πολύ περισσότερο όπως σημείωσε, σε κάποιον που «υπηρέτησε 10 χρόνια τη χώρα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επίτιμος Πρόεδρος του ΔΗΣΥ».

«Εάν αποφεύγονταν οι τοποθετήσεις των στελεχών μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των εκλογών θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Ο καθένας με τη συνείδησή του είχε την επιλογή, θα μπορούσαμε να συγκρατηθούμε, αναλαμβάνω και εγώ την προσωπική μου ευθύνη», είπε.

Κληθείς ο κ. Νεοφύτου να σχολιάσει πως στο εκλογικό συνέδριο του κόμματος έχει απέναντι του τον Χάρη Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Δημητρίου, δύο στενούς του συνεργάτες ανέφερε πως, «αυτή είναι η δημοκρατία, ο ΔΗΣΥ εισήγαγε τις δημοκρατικές διαδικασίες, δεν θα κάνω κριτική σε όποιον επιθυμεί να είναι υποψήφιος έχει το απόλυτο δικαίωμα». Την ίδια ώρα σημείωσε πως, η δική του υποψηφιότητα δεν ήταν προσωπική αλλά συλλογική.

Σχολιάζοντας την αντίθεση του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, με την απόφαση για το εκλογικό συνέδριο στις 11 Μαρτίου, εξέφρασε τον σεβασμό του προς όλους αναφέροντας:

«Ο Νίκος Νουρής ήταν και παραμένει ένας στενότατος συνεργάτης και ένας εκλεκτός φίλος. Την απάντηση την δώσαμε και στο πολιτικό γραφείο: Θεωρούμε ότι καλύτερη λογοδοσία είναι να αποφασίσουν διά του δημοκρατικού τους δικαιώματος όχι οι 100 του Πολιτικού Γραφείου ή οι 2.000 του Ανωτάτου ή οι 3.000 του Παγκυπρίου αλλά οι δεκάδες χιλιάδες μέλη του κόμματος. Ο καθένας θα μας κρίνει με τις πράξεις, τις παραλήψεις, τα θετικά μας και τα αρνητικά μας».

Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε η κ. Καίτη Κληρίδου εναντίον του Προέδρου Αναστασιάδη και του εν δυνάμει υποψηφίου και νυν Προέδρου του κ. Χριστοδουλίδη και αν έχει κάποιο σχόλιο, ο κ. Νεοφύτου τόνισε τα εξής:

«Εάν αποφεύγονταν μεταξύ πρώτης και δεύτερης οι οποιεσδήποτε τοποθετήσεις των στελεχών σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Ναι έγιναν λάθη και αναλαμβάνω και εγώ το μερίδιο ευθύνης μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής.

Ο καθένας με τη συνείδηση του είχε την επιλογή του, θα μπορούσαμε να συγκρατηθούμε χωρίς τοποθετήσεις. Έγιναν και ένθεν και ένθεν.

Από εκεί και πέρα δεν μπορώ ως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και συνεργάτης για χρόνια στη διάσωση της χώρας να δεχτώ την οποιαδήποτε κατηγορία προς οποιονδήποτε, είτε αυτός είναι πολιτικός μου αντίπαλος και πολύ περισσότερο κάποιον που υπηρέτησε δέκα χρόνια ως Προέδρος της Δημοκρατίας και επίτιμος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού. Δεν υιοθετώ την άποψη της Καίτης».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: