Ο Εγκέλαδος χτύπησε για 37η φορά την Τουρκία σε 66 ώρες: Σεισμός 5,5 ρίχτερ στον κεντρικό τομέα της χώρας

H νέα δόνηση σημειώθηκε στο κέντρο της Τουρκίας. Photo via Twitter@ssgeos




Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών καταγράφηκε στην κεντρική Τουρκία, ανακοίνωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC)

Το εστιακό βάθος της δόνησης τοποθετείται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ πρόκειται για την 37η σεισμική δόνηση που γίνεται αισθητή στην Κεντρική Τουρκία τις τελευταίες 66 ώρες.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 17 χλμ. βορειοδυτικά της σχεδόν ισοπεδωμένης Αντιόχειας, μια πόλη 2 εκατ. κατοίκων, που ακόμα ψάχνει στα συντρίμμια θύματα από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας (TRT) που επικαλείται ανακοίνωση της Προεδρίας του Υπουργείου Εσωτερικών, Καταστροφών και Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (AFAD), επισημαίνεται ότι σεισμός σημειώθηκε, στις 13:27 (τοπική ώρα, 12:27 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Μπορ της Νίγδης.

Η νέα αυτή σεισμική δόνηση είναι μια από τις δεκάδες που ακολούθησαν το φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που ευθύνεται για 50.000 θανάτους σε Τουρκία και Συρία προκαλώντας μια τεράστια ανθρωπιστική και οικονομική κρίση.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: