Κάλλιο αργά παρά ποτέ: Γράμμα του 1916 παραδόθηκε 100 χρόνια αργότερα στην Αγγλία

FILE PHOTO: Ταχυδρομικό κιβώτιο της Royal Mail. EPA, ANDY RAIN




Ενα γράμμα που απεστάλη απότ ο Μπαθ εν μέσω του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1916, παραδόθηκε τελικά σε μια διεύθυνση του Λονδίνου περισσότερο από έναν αιώνα μετά.

Η επιστολή έφερε γραμματόσημο του Γεωργίου του 5ου και έφθασε το 2021 -επιτέλους- στο γραμματοκιβώτιο μιας κατοικίας που σήμερα κατοικεί ο Γκλεν Φίνλει, σκηνοθέτης στο Crystal Palace στο Λονδίνο.

 

«Βλέπαμε στη χρονιά να γράφει ’16 και πιστεύαμε ότι ήταν το 2016», είπε ο Γκλέν στο CNN. «Αλλά μετά παρατηρήσαμε ότι το γραμματόσημο είχε πάνω του βασιλιά και όχι βασίλισσα, οπότε καταλάβαμε ότι μάλλον δεν θα μπορούσε να είναι το 2016».

Ο Γκλεν είπε στο CNN ότι η επιστολή έφτασε στο ακίνητό του πριν από μερικά χρόνια, αλλά την μετέφερε μόλις πρόσφατα σε… τοπικούς ιστοριοδίφες, ώστε να μπορέσουν να το ερευνήσουν περαιτέρω.

Η επιστολή αρχικά απευθυνόταν σε κάποια κυρία ονόματο Katie Marsh, η οποία ήταν παντρεμένη με τον έμπορο γραμματοσήμων Oswald Marsh, και στάλθηκε από τη φίλη της Christabel Mennell, που έκανε διακοπές στο Bath, σύμφωνα με έρευνα του Stephen Oxford, εκδότη του Norwood Review, ενός τοπικού ιστορικού περιοδικού.

«Αγαπητή μου Κέιτι, θα μου δώσεις τη βοήθειά σου – ντρέπομαι πολύ για τον εαυτό μου αφού φανέρωσα τι έκανα».

Μέρη της επιστολής είναι δύσκολο να διαβαστούν, αλλά αναφέρουν ότι κάποιος δεν είναι (ήταν, τότε) καλά στην υγεία του.

Η Royal Mail είπε ότι παραμένει «αβέβαιο τι συνέβη σε αυτήν την περίπτωση».

Πιθανόν όμως η επιστολή να χάθηκε στο γραφείο διαλογής του Σίντενχαμ, το οποίο έχει κλείσει.

Κατα μία εκδοχή το γράμμα βρέθηκε όταν άρχισε η ανακαίνιση του κτιρίου που στέγαζε το γραφείο διαλογής. Πιθανόν βρήκαν λοιπόν αυτό το γράμμα κρυμμένο κάπου, ίσως πίσω από κάποια έπιπλα.

Με πληροφορίες από CNN, Guardian

Ο Μπρους Γουίλις πάσχει πλέον από μετωποκροταφική άνοια: Η συγκινητική ανακοίνωση της οικογένειάς του

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: