Ηθικό… υπό το μηδέν για τους μισθοφόρους της Wagner: Ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου τον τραυματισμένο δικό τους διοικητή [video]

Στιγμιότυπο από το βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ουκρανοί και δείχνει τους μισθοφόρους της Wagner να ξυλοκοπούν ανηλεώς τον τραυματία διοικητή τους. Screenshot via YouTube/The Guardian




Η Ουκρανία δημοσίευσε ένα απίστευτο βίντεο που φαίνεται να δείχνει Ρώσους μισθοφόρους της Wagner να σέρνουν τον βαριά τραυματισμένο διοικητή τους μακριά από το πεδίο της μάχης και στη συνέχεια να τον χτυπούν βίαια με φτυάρια.

Ένα ουκρανικό drone κατέγραψε το περιστατικό κοντά στην ανατολική πόλη Μπαχμουτ, όπου μαίνονται έντονες μάχες εδώ και μήνες.

Τέσσερις ένοπλοι από τη ρωσική οργάνωση μισθοφόρων Wagner μεταφέρουν τον συμπολεμιστή τους μέσα από ένα τοπίο ερειπωμένων σπιτιών, κρατώντας τα χέρια και τα πόδια του.

 Στη συνέχεια τον πετούν δίπλα σε έναν αχυρώνα. Ένα δεύτερο βίντεο φαίνεται να δείχνει τρεις άνδρες να τον χτυπούν επανειλημμένα με φτυάρια. Η τύχη του τραυματία διοικητή είναι αδιευκρίνιστη. Αλλά το επεισόδιο αντιστοιχεί σε επίμονες αναφορές για χαμηλό ηθικό μεταξύ των Ρώσων μισθοφόρων.

Ουκρανοί στρατιώτες που πολεμούν μέσα και γύρω από το Μπαχμούτ έχουν περιγράψει πώς τα στρατεύματα της Wagner επιτίθενται κατά κύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, απειλούνται με εκτέλεση εάν αποτύχουν να προχωρήσουν και εξολοθρευθούν σε μεγάλους αριθμούς, με τα πτώματα τους να παραμένουν στην πρώτη γραμμή.

Μια μονάδα drone από την ειδική διμοιρία Seneka της Ουκρανίας τράβηξε το βίντεο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Δημοσιεύτηκε στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της Ουκρανίας χθες  Δευτέρα.

Μιλώντας στη νυχτερινή του ομιλία , ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε ότι οι ουκρανικές μονάδες απωθούν τις επαναλαμβανόμενες ρωσικές προσπάθειες να περικυκλώσουν το Μπαχμούτ και να διαρρήξουν τις άμυνές του.

«Τους αντικρούουμε. Είμαι ευγνώμων σε κάθε πολεμιστή που εξασφαλίζει την αντεπίθεση με την αντοχή του», δήλωσε.

Με πληροφορίες από The Guardian

Ας βρυχάται η ρωσική αρκούδα: Δεν έχουν πυρομαχικά, ούτε ικανές μονάδες οι Ρώσοι για να αλλάξουν τον ρου του πολέμου λένε οι βρετανικές υπηρεσίες [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: