Ας βρυχάται η ρωσική αρκούδα: Δεν έχουν πυρομαχικά, ούτε ικανές μονάδες οι Ρώσοι για να αλλάξουν τον ρου του πολέμου λένε οι βρετανικές υπηρεσίες [videos]

FILE PHOTO: Oυκρανικό τανκ T-72 κάνει ελιγμούς μέσα από τα δέντρα στην περιοχή του Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, 18 Ιανουαρίου 2023. EPA, OLEG PETRASYUK




Η Ρωσία είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν διαθέτει πλέον τα πυρομαχικά και τις μονάδες ελιγμών που απαιτούνται για επιτυχημένες επιθέσεις, εκτιμά το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Μόσχα θα συνεχίσει να αναζητεί σαρωτικές προόδους, αλλά παραμένει απίθανο  να μπορέσει να συγκεντρώσει τις δυνάμεις που χρειάζονται για να επηρεάσει ουσιαστικά την έκβαση του πολέμου τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου .

Η ενημέρωση έρχεται καθώς η Ρωσία στέλνει ενισχύσεις στην ανατολική Ουκρανία ενόψει μιας νέας επίθεσης που θα μπορούσε να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Η ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας αναφέρει:

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να κερδίσουν μόνο μερικές εκατοντάδες μέτρα εδάφους την εβδομάδα . Αυτό συμβαίνει σχεδόν σίγουρα επειδή η Ρωσία δεν διαθέτει πλέον τα πυρομαχικά και τις μονάδες ελιγμών που απαιτούνται για επιτυχημένες επιθέσεις. Ανώτεροι διοικητές πιθανότατα κάνουν σχέδια στις οποίες εμπλέκονται υπο-επανδρωμένες , άπειρες μονάδες για την επίτευξη μη ρεαλιστικών στόχων λόγω της πολιτικής και επιχειρησιακής πίεσης.

Η ενημέρωση ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό η Ρωσία να έχει προσπαθήσει να ξαναρχίσει επιθετικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία από τις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, και σχεδόν σίγουρα με στόχο την κατάληψη των υπόλοιπων τμημάτων της περιφέρειας του Ντόνετσκ που ελέγχονται από την Ουκρανία .

 

 

Με πληροφορίες από The Guardian

Γεννήθηκε κάτω απ’ τα συντρίμμια του σεισμού: Το βρήκαν ζωντανό, ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο με τη νεκρή μητέρα του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: