Η Αεροπορία αναζητά την αφρόκρεμα και τα λαμπρά μυαλά για το μέλλον της: Οι σημερινοί 18άρηδες, αυριανοί F-35άρηδες [Video]

Οι σημερινοί 18άρηδες που θα δώσουν εξετάσεις και θα πετύχουν στη Σχολή Ικάρων είναι αυτοί που όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και τον πρώτο επιχειρησιακό κύκλο εκπαίδευσης θα κρατήσουν το χειριστήριο των F-35 και των αεροσκαφών 4,5 γενιάς, F-16 Viper & Rafale. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία/ 335 Μοίρα “Τίγρης”




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL

Το κυνήγι της μαθητικής «αφρόκρεμας» από την Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους επιτελείς ν’ αναζητούν μερικά από τα πιο

δυνατά μυαλά των θρανίων του λυκείου.

Με άλλα λόγια η αεροπορία μπορεί να έχει «νέο αίμα» εντός των τάξεων της, αλλά θέλει να επενδύσει και να χτίσει το μέλλον της.

Ένα μέλλον που αφορά τα stick των F-35, F-16 Viper, F-16 Block 50 M, Rafale F3R, Mirage 2000-5. Και για να γίνει αυτό απαιτεί ιδιαίτερα μεγάλους αριθμούς ενδιαφερομένων νέων, ώστε να υπάρχει και το δικαίωμα της επιλογής, με ό,τι σημαίνει αυτό.

Ήδη το αεροπορικό Επιτελείο καταγράφει τις διαφορές παλαιών και νέων ιπταμένων, με τους πρώτους να είναι ιδιαίτερα «aggressive».

  • Οι δεύτεροι δεν έχουν καμία σχέση με την παλιά γενιά, των πολύ σκληρών παιδιών, που τότε αναζητούσαν ένα πολύ καλύτερο αύριο από εκείνο που θα είχαν αν έμεναν στον τόπο καταγωγής τους, ιδιαίτερα όσοι προέρχονταν από την περιφέρεια. Σε κάτι που μπορεί κανείς να πει ότι ξεχωρίζει η νέα γενιά είναι η εξοικείωσή της με την τεχνολογία.

Για το αεροπορικό Επιτελείο, τις πολεμικές μοίρες και κάθε διοικητή, όπως σημειώνεται από στρατιωτικές πηγές, ο συνδυασμός των παραπάνω είναι αυτός που δημιουργεί τους «Best Warrior» της HAF. Στην Σχολή Ικάρων προσπαθούν να «χτίζουν» αυτό το δίπολο, του σκληρού μαχητή και του γνώστη της τεχνολογίας, ώστε τ’ αυριανά «γεράκια» να είναι ικανά για τις αποστολές που τους ανατίθενται.

Το να δηλώσουν μαζικά οι μαθητές λυκείου την προτίμησή τους στη Σχολή Ικάρων είναι κάτι που στην αεροπορία και το θέλουν και το επιδιώκουν. Μάλιστα τις ημέρες αυτές οι μαθητές που δηλώνουν την προτίμησή τους στις στρατιωτικές σχολές ετοιμάζονται να περάσουν τις πρώτες δοκιμασίες. Αθλητικές και ιατρικές. Όσοι βεβαίως επιλέξουν τη Σχολή Ικάρων είναι αυτοί που θα πρέπει να μεταβούν στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας για μια σειρά επιπλέον εξετάσεων που είναι απαραίτητο να γίνουν για να συνεχίσουν την πορεία έως τις πανελλήνιες και τον δρόμο μέχρι την εκπλήρωση του ονείρου τους.

Οι σημερινοί 18άρηδες, οι αυριανοί F-35άρηδες…

«Πέταξε μαζί μας», «Ζήσε το όνειρο», «Γίνε εσύ το μέλλον της Πολεμικής Αεροπορίας», είναι τα τρία τηλεοπτικά και όχι μόνο μηνύματα που καλούν τους μαθητές λυκείου με τις αποφάσεις τους να γίνουν τα νέα μέλη της μεγάλης οικογένειας των αεροπόρων και μηχανικών.

Και μπορεί η Πολεμική Αεροπορία να μην πάσχει από ιπτάμενο προσωπικό, -εν αντιθέσει μάλιστα με τη γείτονα που περίπου πριν από 4-5 ημέρες δημοσίευσε προκήρυξη νέων θέσεων στην TuAF ακόμη και για κατόχους πτυχίων ιδιωτικών αεροπορικών σχολών- αλλά δεν σταματά να ψάχνει τους «ξεχωριστούς».

  • Στο σποτ των 49 δευτερολέπτων, η μουσική επένδυση μπορεί ν’ ανήκει στο μακρινό 1986, θυμίζοντας στους πάντες την ταινία Top Gun 1, όμως οι παλαιοί αεροπόροι ενθυμούμενοι τα χρόνια εκείνα σημειώνουν πως αμέσως μετά την προβολή της στους κινηματογράφους ο αριθμός των υποψηφίων στη Σχολή Ικάρων υπερδιπλασιάστηκε.

Στο σποτ μάλιστα δεν βλέπει κανείς μια εικονική πραγματικότητα. Παρουσιάζονται μόνο τα πτητικά μέσα της αεροπορίας, από τους «γερόλυκους» F-4 Phantom έως τα νεοαποκτηθέντα Rafale F3R και τα F-16 Viper. Απουσιάζει το μέλλον, το οποίο οι Επιτελείς επιμένουν πως θα έρθει μαζί με το νεότερο «αίμα» της αεροπορίας.

Και εξηγούν ότι εκτός από έμπειρους αεροπόρους που θα επιλεγούν αρχικά, στο άμεσο μέλλον τα F-35 είναι μια υπόθεση σημερινών 18άρηδων, όπου έως ότου προσγειωθούν τα stealth αεροσκάφη στην Ελλάδα, αυτοί θα έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της πρώτης τους επιχειρησιακής εκπαίδευσης, από την Σχολή Ικάρων και την Καλαμάτα που εκεί θα έχουν την τύχει να μην πετάξουν με τα Τ-2 αλλά με τα Μ-346 τα οποία θα προσγειωθούν στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος εντός των επόμενων μηνών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ
ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

 

«Ήταν όλοι τους ήρωες»: Το κατόρθωμα του αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ και η γενναιότητα του πληρώματός του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: