H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων: Οι κόκκινες γραμμές στη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Τατάρ στα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η πρώτη άτυπη συνάντηση του εκλεγμένου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και η ανάδειξη του Τυχικού Βρυώνη σε νέο Μητροπολίτη Πάφου είναι μεταξύ των θεμάτων που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επιβεβαιώθηκε το χάσμα» πως χωρίς κανένα αποτέλεσμα έληξε η χθεσινή πρώτη άτυπη συνάντηση του εκλελεγμένου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Αλλού αναφέρεται σε πυρ ομαδόν κατά του Υπουργού Εργασίας, Κυριάκου Κούσιου, για το θέμα των εργατών από τρίτες χώρες, λίγο πριν αποχωρήσει από το Υπουργείο.

Ακόμη γράφει για έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την επίθεση κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο ΤΕΠΑΚ και τα ομοφοβικά συνθήματα που ακούστηκαν, σημειώνοντας πως εκδόθηκαν πέντε εντάλματα σύλληψης.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Έργο ακροδεξιών η ομοφοβική επίθεση κουκουλοφόρων» αναφέρεται στην επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης Accept – ΛΟΑΤΚΙ στο ΤΕΠΑΚ και σημειώνει πως δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται τέτοια ομοφοβικά περιστατικά.

Αλλού αναφέρει πως στο τραπέζι βρίσκεται δέκατο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Εξάλλου, αναφέρει πως το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε στην τελευταία συνεδρία του έκτακτη οικονομική βοήθεια προς τον Δήμο Λευκωσίας.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Εντός πλαισίου χωρίς ουσία» γράφει πως ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ξεκαθάρισε κατά την πρώτη του συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ πως οι κινήσεις στο Κυπριακό θα πρέπει να είναι εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών.

Αλλού αναφέρει πως δυο εγγονάκια του Κενάν Ακίν, ο οποίος είχε πυροβολήσει το 1996 τον Σολωμό Σολωμού, ήταν ανάμεσα στα θύματα του σεισμού στην Τουρκία. Αλλού γράφει όπως ο Τυχικός είναι ο νέος Μητροπολίτης της Πάφου, μετά τη χθεσινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Αύξηση 12% στο κόστος διαβίωσης σε δύο χρόνια» γράφει πως υπήρξαν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές σε στέγαση – ηλεκτρισμό (+37%) και τρόφιμα (+16%).

Αλλού αναφέρει πως ακροδεξιά στοιχεία είναι οι δράστες της άνανδρης επίσης στη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης Accept – ΛΟΑΤΚΙ στο ΤΕΠΑΚ.

Ακόμη αναφέρεται στη δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, έπειτα από συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, πως το ΑΚΕΛ είναι ένα ιστορικό κόμμα και σημείο αναφοράς για την περιοχή καθώς και ότι υπάρχει μομέντουμ στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πρώτη επέτειος του πολέμου στην Ουκρανία» αναφέρεται στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία που άρχισε πριν ακριβώς ένα χρόνο και στις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική δράση των δυο πλευρών.

Αλλού γράφει για τη χθεσινή συνάντηση του εκλελεγμένου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στην παρουσία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Κόλιν Στιούαρτ, και στις δηλώσεις που έγιναν από Χριστοδουλίδη και Τατάρ μετά το πέρας της. Ακόμη γράφει πως οι Κύπριοι είναι μεταξύ των τριών πρώτων στη λίστα των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Ευρώπη.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» με τίτλο στο κύριο της θέμα «’Και στο βάθος’ θεσμικό κουκούλωμα σκανδάλων!» γράφει πως ο απερχόμενος Πρόεδρος μετά την επιβολή Χριστοδουλίδη στην προεδρία του κράτους προωθεί «νέα πρόσωπα» στην ηγετική πυραμίδα του ΔΗΣΥ.

Αλλού γράφει πως «ωρολογιακή βόμβα» είναι η απόφαση για τον Ακάμα, χωρίς αντισταθμιστικά. Επίσης αναφέρει πως οργή προκάλεσε η νέα φασιστική επίθεση από μασκοφόρους σε εκδήλωση της ΦΕΤΕΠΑΚ.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αναγνώριση μέσω των σεισμών» πως η πρόταση Τατάρ για συνεργασία για μελλοντική αντιμετώπιση πιθανών σεισμών στην Κύπρο εξυπηρετεί την τουρκική πολιτική του πλήρους ελέγχου της Κύπρου.

Αλλού αναφέρει πως τέλος Μαΐου επαναρχίζει η θαλάσσια επιβατικές σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως στην Κύπρο υπήρξε πτώση 13,4% στις πτωχεύσεις το 4ο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τη Eurostat.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ανάμειξη ξένων δυνάμεων στο γαλλικό δίκτυο BFMTV: Απολύθηκε τηλεπαρουσιαστής-star για παραπληροφόρηση σχετικά με Ρώσους ολιγάρχες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: