Επικοινωνία του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον απερχόμενο υπουργό Άμυνας Κύπρου: Είχαν στενή συνεργασία

Oι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χαράλαμπος Πετρίδης, σε παλαιότερη συνάντησή τους. photo via Twitter@npanagioto




Τηλεφωνική επικοινωνία με τον απερχόμενο υπουργό Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπο Πετρίδη είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στον οποίο εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Κύπριο ομόλογό του για τα εξαιρετικά αποτελέσματα ενίσχυσης της συνεργασίας τους, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ.

Επίσης τονίσθηκε ότι μέσω κοινών πρωτοβουλιών, όπως οι τριμερείς συνεργασίες με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, προωθήθηκαν δραστηριότητες για ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η συνεργασία για αντιμετώπιση κοινών απειλών και προκλήσεων ασφαλείας.

Περαιτέρω σημειώθηκε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έχουν επενδύσει στην προώθηση της ειρήνης και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, ενεργώντας πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχήθηκε στον κ. Πετρίδη ευόδωση των επιδιώξεών του και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Άμυνας της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχίσει να ενισχύεται με τον νέο υπουργό Άμυνας της Κύπρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στις 11:30 το πρωί της Τρίτης ο Αναστασιάδης παραδίδει στον Χριστοδουλίδη τα ηνία του κράτους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: