Άνθρωποι στον στενό κύκλο του Πούτιν δουλεύουν για μας, λέει ο αρχηγός των Ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών: Το “έργο” τελειώνει σύντομα * Η Ρωσία θα υποχωρήσει

FILE PHOTO: Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας Κίρλο Μπουντάνοφ Screenshot via YouTube ABC




Μέλη του στενού κύκλου γύρω από τον δικτάτορα του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν συνεργάζονται με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας, δήλωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας Κίριλο Μπουντάνοφ.

Μιλώντας σε συνέντευξη στη διαδικτυακή εφημερίδα Ukrainian Pravda που δημοσιεύθηκε σήμερα 23 Φεβρουαρίου, είπε ότι οι άνθρωποι που συμφωνούν να συνεργαστούν με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών παρακινούνται από την επιθυμία να διασφαλίσουν ότι οι ίδιοι έχουν μέλλον – στην εποχή μετά την ήττα του Πούτιν στην Ουκρανία.

Όπως ήταν φυσικό  ο Μπουντάνοφ δεν έδωσε ούτε τα ονόματα ούτε τον αριθμό τέτοιων πρακτόρων στο περιβάλλον του Πούτιν.

  • «Δεδομένου ότι η κατάσταση στη Ρωσική Ομοσπονδία στην πραγματικότητα χειροτερεύει κάθε μέρα, γίνεται πιο εύκολο κάθε μέρα να βρίσκουμε ανθρώπους πρόθυμους να συνεργαστούν», δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Η Ρωσία έχει φιλόδοξους στόχους για μεγάλη επίθεση, αλλά θα αποτύχει, λέει ο Μπουντάνοφ
Όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχουν εγγυήσεις ότι οι πράκτορες δεν κοροϊδεύουν την ουκρανική πλευρά, ο Μπουντάνοφ απάντησε:

“Λοιπόν, αυτό ελέγχεται πολύ εύκολα. Δεν πιστεύουμε στα λόγια, αλλά μόνο στα γεγονότα”.

Η Ρωσία θα αποσύρει τις δυνάμεις της σύντομα

Η Ρωσία θα αναγκαστεί να αποσύρει τα στρατεύματά της από το έδαφος της Ουκρανίας σύντομα, δήλωσε επίσης ο Μπουντάνοφ σε άλλη συνέντευξή του  στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, χθες  22 Φεβρουαρίου .

Σύμφωνα με τον Μπουντάνοφ, σε αυτό θα συμβάλουν τόσο η πίεση από τον ουκρανικό στρατό, οι πολιτικές διαδικασίες στη Ρωσία όσο και η πίεση από τη διπλωματία.

Παράλληλα ο επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών είπε πως η τρέχουσα δημόσια σύγκρουση μεταξύ του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και του ιδρυτή της μισθοφορικής Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν είναι προς όφελος του Κιέβου.
«Όσο περισσότερες διαμάχες και σοβαρές συγκρούσεις υπάρχουν στο σύστημά τους, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η νίκη μας», είπε χαρακτηριστικά.

Οι Ρώσοι είχαν την ευκαιρία να βγουν ήρεμα από την κατάσταση που δημιούργησαν, είπε. Ωστόσο, δεν ήθελαν να σταματήσουν και επέλεξαν τον δρόμο της κλιμάκωσης, που τους δημιουργεί προβλήματα, είπε ο Μπουντάνοφ, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία “πλησιάζει στο τέλος του πολέμου”.

Τόνισε ότι αυτό θα είναι δυνατό μόνο με την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά της το 1991

«Καμία άλλη επιλογή δεν είναι αποδεκτή για εμάς», είπε ο Μπουντάνοφ. «Οποιαδήποτε εδαφική παραχώρηση θα μπορούσε να οδηγήσει μόνο σε νέα σύγκρουση αργότερα».

 

 

Με πληροφορίες από The New Voice of Ukraine

Όπως – όπως “σουλούπωσαν” την κατεστραμμένη γέφυρα της Κριμαίας οι Ρώσοι: “Μεγάλο δώρο”, λένε, για την επέτειο της εισβολής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: