“Αμβροσία” η τροφή των αθανάτων: Γαστρονομική Έκθεση Ελληνικών και Κυπριακών Προϊόντων στη Βαρκελώνη

Aπό “Αμβροσία” προηγούμενων ετών φωτο ertnews




Για τρίτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η μοναδική γαστρονομική έκθεση στη Ισπανία που αφορά ελληνικά και κυπριακά προϊόντα και εδέσματα. Αποτελεί πλέον την ιδανικότερη βιτρίνα για την παρουσίαση παραδοσιακών και πρωτότυπων γευστικών προϊόντων προερχομένων από τις δύο χώρες.

Η AMBROΣIA πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, από τις 12.00 έως τις  21.00, στον πολιτιστικό χώρο La Lleialtat Santsenca στο κέντρο της Βαρκελώνης, προσφέροντας στο τοπικό κοινό μια μοναδική ευκαιρία να γευτεί τα ελληνικά και κυπριακά εδέσματα.

Διοργανωτής της AMBROΣIA είναι η εταιρεία OKTANA-Casa de Cultura. Στην έκθεση συμμετέχουν παραγωγοί και διανομείς τυριών, ποτών, μπαχαρικών, βιολογικών βοτάνων, παραδοσιακών εδεσμάτων, γλυκών και φαγητών. Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου θα συμμετέχει με περίπτερο προώθησης του χαλουμιού, εικονικού προϊόντος της Κύπρου. sObres Mestres, το καφέ της Lleialtat, συμμετέχει στην ΑΜΒΡΟΣΙΑ προσφέροντας ελληνικούς μεζέδες και ποτά. Το sObres Mestres είναι ένα project κατά της σπατάλης των τροφίμων που προωθεί τη βιώσιμη και υγιεινή διατροφή.

Για την ελληνική μυθολογία, η «αμβροσία» είναι το φαγητό ή το ποτό των θεών και σημαίνει κυριολεκτικά «αθανασία». Με την έκθεση αυτή, οι διοργανωτές καλούν το κοινό να προσεγγίσει την αθανασία του ελληνικού πολιτισμού μέσα από τις γεύσεις της κουζίνας του.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την ελληνική και κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα, να απολαύσουν παραδοσιακούς μεζέδες και ποτά, να ακούσουν ζωντανή μουσική από το ελληνικό συγκρότημα Τρίο Φέτα και να συμμετάσχουν σε πολυάριθμες κληρώσεις, σε μια εκδήλωση με φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου επισκέπτες διαφόρων εθνικοτήτων νιώθουν ότι αποτελούν μέρος μιας ευχάριστης παρέας, ενώ παράλληλα οι επαγγελματίες μπορούν να κλείσουν συμφωνίες για την εισαγωγή και διανομή των προϊόντων στη χώρα.

Η AMBROΣIA χαίρει υποστήριξης από την Πρεσβεία της Κύπρου στη Μαδρίτη, από το Ελληνο-Ισπανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Μαδρίτης και το Ισπανο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Με πληροφορίες από ertnews.gr 
Ελλάδα Αθήνα 

Ελληνική Πρεσβεία στον Παναμά ανήγγειλε ο Δένδιας: Συνάντηση με ελληνική ομογένεια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: