Αυτό είναι το κινέζικο κατασκοπευτικό αερόστατο: Ανασύρθηκε από το αμερικανικό ναυτικό στον Ατλαντικό [photos, videos]

Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το Αμερικανικό Ναυτικο δείχνει ναύτες να ανασύρουν το κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο, στα ανοιχτά της Νότιας Καλιφόρνιας. EPA/US Navy/Mass Communication Specialist 1st Class Tyler Thompson / HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δημοσίευσε σήμερα φωτογραφίες που απαθανατίζουν τη στιγμή που ναύτες τράβηξαν το καταρριφθέν κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο από τον Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοιχτά της νότιας Καλιφόρνιας.

Mαχητικό αεροσκάφος F-22 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εκτόξευσε έναν μόνο πύραυλο αέρος-αέρος για να καταρρίψει το αερόστατο σε μεγάλο ύψος πάνω από την ακτή της Νότιας Καρολίνας το Σάββατο.

Η Κίνα παραδέχτηκε προηγουμένως ότι της ανήκει το αερόστατο, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα ενώ πετούσε πάνω από τον Βορειοδυτικό Ειρηνικό.

Το F-22 λειτουργούσε σε υψόμετρο 58.000 ποδιών όταν έστειλε τον πύραυλο AIM-9X Sidewinder στο αερόστατο, το οποίο αιωρούνταν κάπου μεταξύ 60.000 και 65.000 ποδιών, με αποτέλεσμα το σύστημα να καταρρεύσει στα νερά αρκετά μίλια μακριά από την ακτή, σύμφωνα με ανώτερο προσωπικό των Η.Π.Α.

Οι στρατιώτες από τότε συλλέγουν συντρίμμια από το μπαλόνι για να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητές του.

Οι φωτογραφίες του Πολεμικού Ναυτικού, που δημοσιεύτηκαν από την Υπηρεσία Διανομής Οπτικών Πληροφοριών (DVIDS), δείχνουν ναύτες να τραβούν το διαλυμένο μπαλόνι, το οποίο είναι τώρα ένας σωρός από πλαστικό και ύφασμα, από τον Ατλαντικό Ωκεανό για έρευνα.

 

 

Mε πληροφορίες από businessinsider

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: