2 Απριλίου η παρέλαση στη Φιλαδέλφεια για τα 202 χρόνια Ελληνικής Ανεξαρτησίας- Τελετάρχης ο πρέσβης στην Αθήνα Γιώργος Τσούνης

Η προαναγγελία της παρέλασης photo ernews




Την Κυριακή, 2 Απριλίου 2023, θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην Φιλαδέλφεια, τελετάρχης της οποίας θα είναι ο Ελληνοαμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Γιώργος Τσούνης,

Η παρέλαση θα λάβει χώρα επί της Λεωφόρου «Ben Franklin Parkway» και εφέτος θα έχει διαφορετική φορά. Θα ξεκινήσει από την συμβολή της 22ης Οδού, τον χώρο όπου παραδοσιακά στήνονταν οι εξέδρες, και θα λήξει στο «Logan Circle», όπου θα στηθούν και οι εξέδρες.

Η πρώτη σύσκεψη της Επιτροπής Παρελάσεως για το 2023 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 1 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του συμβουλίου της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι, όπου έγιναν και οι ανακοινώσεις για τους τελετάρχες και τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν το τριήμερο 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2023.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, Γεωργία Χλέτσου, καλωσόρισε τα στελέχη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους ευχαρίστησε για την πολύπλευρη υποστήριξη που παρέχουν στην διοργάνωση της παρέλασης, ενώ παράλληλα, συνεχάρη τους συμπροέδρους της Επιτροπής Παρελάσεως, Χάρη Καραπαλίδη και Γιάννη Βασιλείου και τα άλλα μέλη της Επιτροπής, που, όπως επεσήμνανε, έχουν βάλει ψηλότερα τον πήχη και έχουν υιοθετήσει πολλές καινοτομίες.

Οι εκδηλώσεις για την 202ή επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην Φιλαδέλφεια και στην ευρύτερη κοιλάδα του Ντελαγουέαρ θα ξεκινήσουν στις αρχές του Μαρτίου, με τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν οι σύλλογοι, τα σχολεία, οι κοινότητες και η AHEPA και θα κορυφωθούν το τριήμερο της Παρελάσεως.

Την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 και ώρα 1.30 μ.μ. θα λάβει χώρα η καθιερωμένη τελετή έπαρσης της σημαίας στον ιστό του Δημαρχείου (City Hall Philadelphia) και η εκδήλωση κατά την διάρκεια της οποίας ο εκάστοτε δήμαρχος ανακηρύσσει την 25η Μαρτίου ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τα χορευτικά των συλλόγων και των κοινοτήτων.

Το βράδυ του Σαββάτου, 1 Απριλίου 2023 και ώρα 5.00 μ.μ. θα παρατεθεί στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Adelphia» στο Deptford της Νέας Ιερσέης το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο του οποίου θα απονείμουν το Μετάλλιο της Ελευθερίας στην πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Στο δείπνο θα παραστούν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος ως Επίτιμος Προσκεκλημένος (Honorary Guest) και ο τελετάρχης της παρελάσεως πρέσβης Γιώργος Τσούνης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής θα ξεκινήσουν με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία που θα τελεστούν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Φιλαδέλφειας, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Αμέσως μετά θα παρατεθεί δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα.

Τα τμήματα των συλλόγων και των κοινοτήτων, καθώς και τα άρματα, θα συγκεντρωθούν στην αφετηρία της παρέλασης, στον χώρο μπροστά από το Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας και η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 2.00 μ.μ. με την παρέλαση του αγήματος των Ευζώνων, τους επίσημους και με τους σημαιοφόρους.

Η παρέλαση, η οποία ξεπερνά τις δύο ώρες θα καταλήξει στο Logan Circle, απέναντι από το Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας, όπου θα στηθούν και οι εξέδρες των επισήμων.

Μετά το πέρας της παρέλασης στο «Liberty Ballroom» του ξενοδοχείου «Sheraton» θα λάβει χώρα η καθιερωμένη παράσταση με τα χορευτικά των συλλόγων και των κοινοτήτων.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Βαρθολομαίος για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία: “Γινόμαστε όλοι μια αγκαλιά αγάπης για τους δοκιμαζομένους αδελφούς μας”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: