Mε παρελάσεις γιόρτασαν την 25η Μαρτίου οι ομογενείς στη Βοστώνη και τη Φιλαδέλφεια

Ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γ. Χρυσουλάκης με εύζωνες στην έπαρση της σημαίας στο Δημαρχείο της Βοστώνης photo via ertnews.gr




Οι Έλληνες της Βοστώνης και της Φιλαδέλφειας τίμησαν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με παρέλαση και στις δύο πόλεις. Των παρελάσεων προηγήθηκαν ευχαριστήριες δοξολογίες στη Βοστώνη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού και στη Φιλαδέλφεια στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Στη Δοξολογία στη Βοστώνη, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου, παρέστησαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Συμεών Τέγος, ο γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, ο επισκεπτόμενος τις ΗΠΑ Βαγγέλης Ακτσαλής, πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς και Γιώργος Παναγιωτόπουλος, αντίστοιχα, αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας, μέλη σωματείων και συλλόγων, ενώ το τμήμα Ευζώνων παρίστατο εν τιμή. Σημειώνεται ότι ο κ. Χρυσουλάκης ήταν ο τελετάρχης της παρέλασης.

Στη Φιλαδέλφεια το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων έκλεψαν την παράσταση στην τελετή έπαρσης της γαλανόλευκης στον ιστό του Δημαρχείου της Φιλαδέλφειας. Η  τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής, 5ης Απριλίου 2024. Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης, κ. Απόστολος, η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, ο τελετάρχης της παρέλασης Φίλιπ Κρίστοφερ, ο πρώην και ο νυν ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ, Γιώργος Χωριάτης και Σάββας Τσίβικος, αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Δρ. Άντονι Λυμπεράκης, η γενική Πρόξενος του Παναμά στην Φιλαδέλφεια, Γεωργία Αθανασοπούλου και σύσσωμη η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ με επικεφαλής την πρόεδρο Γεωργία Χλέτσου.

H Δήμαρχος Cherelle Lesley Parker ανακήρυξε την 25 Μαρτίου Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας για τον Δήμο της Φιλαδέλφειας.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Η προσφορά των Charter Schools των ΗΠΑ στη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας παρουσιάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: