Τρομακτικές σκηνές από την στιγμή της επίθεσης κατά της οικίας των Νάνσι και Πολ Πελόζι [audio, video]

Ο Πολ Πελόζι προσπαθεί να αρπάξει το σφυρί από το χέρι του εισβολέα. Screenshot via Twitter/Collin Rugg




Τρομακτικό βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης με σφυρί σε βάρος του συζύγου της Νάνσι Πελόζι, Πολ, που σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, έδωσε στη δημοσιότητα το Ανώτατο Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Ο επιχειρηματίας και σύζυγος της πρώην προέδρου της Βουλής, Νάνσυ Πελόζι, έκανε την κλήση στο 911 λίγες στιγμές πριν δεχτεί βίαιη επίθεση με σφυρί. Στο ηχητικό που δόθηκε στην δημοσιότητα, ακούγεται ήρεμος να λέει στους αστυνομικούς: «Έχω πρόβλημα».

Στην συνέχεια, ο 82χρονος άνδρας ακούγεται να προσπαθεί να εξηγήσεις στις αρχές την τρομακτική κατάσταση που βιώνει, ενώ ο εισβολέας ονόματι Ντέιβιντ Ντε Πάπ, τον προειδοποιεί να κλείσει το τηλέφωνο.

Όταν ο αποστολέας ρωτά ποιος είναι ο άντρας, ακούγεται ο Ντέιβιντ Ντε Πάπ να λέει: «Είμαι φίλος».

Το περιστατικό καταγράφηκε σε πλάνα της κάμερας σώματος των αστυνο μικών: Στα πλάνα καταγράφονται οι αστυνομικοί να φτάνουν στην εξώπορτα της κατοικίας των Πελόζι στο Σαν Φρανσίσκο και να χτυπούν την πόρτα.

Ο Πολ Πελόζι ανοίγει και φαίνεται με έναν εισβολέα να παλεύουν για ένα σφυρί. Οι άνδρες της αστυνομίας ακούγονται να φωνάζουν στον δράστη «Πέτα το σφυρί», αλλά εκείνος καταφέρνει να το αρπάξει και χτυπά τον Πελόζι στο κεφάλι. Τότε οι αστυνομικοί μπαίνουν στο σπίτι και συλλαμβάνουν τον ύποπτο.

 

Η Νάνσι Πελόζι είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι «σεβάστηκε την απόφαση των αρχών» μετά την απόφαση του δικαστή να δημοσιοποιήσει το βίντεο. Η ίδια δήλωσε ότι δεν το είχε παρακολουθήσει και είπε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο για εκείνη.

«Η μόνη μου έγνοια είναι η ευημερία του συζύγου μου κι αυτό είναι κάτι που πλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά», είπε.

Ο Πολ Πελόζι νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες μετά την επίθεση της 28ης Οκτωβρίου, την οποία οι αρχές χαρακτήρισαν ως πολιτικά υποκινούμενη.

Με πληροφορίες από DailyMail και ABC NEWS

Η «αρρωστημένη μεγαλομανία του Πούτιν» ξαναγράφει τη ναζιστική θηριωδία: Το «κατηγορώ» του Άουσβιτς κατά του Ρώσου δυνάστη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: