Η «αρρωστημένη μεγαλομανία του Πούτιν» ξαναγράφει τη ναζιστική θηριωδία: Το «κατηγορώ» του Άουσβιτς κατά του Ρώσου δυνάστη

AppleMark




Ο διευθυντής του Μνημείου του Άουσβιτς συνέκρινε τους θανάτους αμάχων στην Ουκρανία με τα δεινά που προκάλεσε η ναζιστική θηριωδία.

Οι δηλώσεις του έγιναν κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 78η επέτειο της απελευθέρωσης του ναζιστικού γερμανικού στρατοπέδου θανάτου, από τα σοβιετικά στρατεύματα.

«Παρόμοια αρρωστημένη μεγαλομανία, παρόμοιος πόθος για εξουσία και παρόμοιοι μύθοι για μοναδικότητα, μεγαλείο και πρωτοκαθεδρία… Μόνο που είναι γραμμένοι στα ρωσικά. Αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν μαζικά στην Ευρώπη και πάλι», είπε ο Πιότρ Τσιβίνσκι σε μια ομιλία περος το κοινό. συμπεριλαμβανομένων επιζώντων του Ολοκαυτώματος.

«Η Wola της Βαρσοβίας,  η Ζαμοτζίνα, το Ορατούρ  και το Λίντιτσε σήμερα ονομάζονται Μπούτσα, Ιρπίν,  Χοστομέλ, Μαριούπολη και Ντονέτσκς», πρόσθεσε, αναφερόμενος συγκριτικά σε μέρη όπου έγιναν μαζικές δολοφονίες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στις τοποθεσίες όπου οι ρωσικές δυνάμεις διαπράττουν σήμερα  φρικαλεότητες.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Παρασκευής, επιζώντες του Ολοκαυτώματος φορώντας συμβολικά καπέλα και κασκόλ με τις μπλε και άσπρες ρίγες των στολών του στρατοπέδου έβαλαν κεριά στα ερείπια ενός από τους θαλάμους αερίων.

Το Αουσβιτς δημιουργήθηκε από τη Ναζιστική Γερμανία στην κατεχόμενη Πολωνία το 1940, αρχικά για να στεγάσει Πολωνούς πολιτικούς κρατούμενους και κατέληξε το μεγαλύτερο από τα κέντρα εξόντωσης όπου εφαρμόστηκε το σχέδιο του Αδόλφου Χίτλερ για «Τελική Λύση».

Το στρατόπεδο απελευθερώθηκε από τον Κόκκινο Στρατό στις 27 Ιανουαρίου 1945.

Η Ρωσία δεν προσκλήθηκε να λάβει μέρος στους φετινούς εορτασμούς λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε ανάρτησή της στο Telegram την Πέμπτη, η (θρασύτατη) εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ , Μαρία Ζαχάροβα, κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία και είπε ότι «η μνήμη της φρίκης του ναζισμού και των σοβιετικών ηρώων-απελευθερωτών δεν μπορεί να διαγραφεί».

Με πληροφορίες από Reuters

Εαρινή αντεπίθεση και νέα επιστράτευση ετοιμάζει ο άπελπις Πούτιν σε μια ύστατη απόπειρα να πείσει ότι «μπορεί»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: