Το παρανοϊκό θέατρο του Πούτιν: Με αλεξίσφαιρο γιλέκο, ηθοποιούς σε ρόλο στρατιωτών και μια μυστήρια ξανθιά πλάι του [videos]

FILE PHOTO: Η μυστηριώδης ξανθιά γυναίκα και οι άλλοι… κομπάρσοι σε διάφορες δημόσιες εμφανίσεις του Πούτιν. Photo via Twitter




Ο φόβος της συνύπαρξης με πραγματικούς ανθρώπους για λόγους υγείας ή για λόγους πολιτικής ή φυσικής προστασίας; Κανείς δεν ξέρει γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν – όπως δέιχνουν βίντεο και φωτογραφίες – περιβάλλεται από ηθοποιούς … που υποδύονται κατά καιρους τους στρατιώτες, τους ψαράδες, τους γιατρούς ή τους πιστούς μέσα σε εκκλησίες…

Η τελευταία εμφάνιση του Πούτιν στη διάρκεια του βιντεοσκοπημένου πρωτοχρονιάτικου μηνύματός του ήταν αυτή που έφερε πλεον την φημολογία σε επίπεδα σάλου στη Ρωσία.

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου εν ολίγοις κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε ηθοποιούς για να υποδυθούν  τους στρατιώτες που τον πλαισίωναν και ότι φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο κάτω από το κοστούμι του για την ετήσια τηλεοπτική του ομιλία για την Πρωτοχρονιά .

Ο 70χρονος Πούτιν εθεάθη σε πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο  να απευθύνει το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ενώ στεκόταν μπροστά σε αρκετούς άντρες και γυναίκες ντυμένους με στρατιωτικές στολές. Στη συνέχεια, το κλιπ τον έδειχνε να σηκώνει το ποτήρι του και να εύχεται για το νέο έτος.

Ωστόσο, τα πλάνα αυτά εξετάστηκαν προσεκτικά και ήταν πολλοί αυτοί που  υποστήριξαν ότι ο Πούτιν καθώς ως φαίνεται έχει παρανοήσει τελείως φοβούμενος για την θέση ή την ζωή του, ώστε το Κρεμλίνο να χρησιμοποιεί ηθοποιούς για να τους παρουσιάσει ως στρατιώτες και γιατρούς στην διάρκεια της ομιλίας του.

Παράλληλα, άλλοι πολύ παρατηρητικοί αναλυτές,  εντόπισαν ένα ασυνήθιστο εξόγκωμα κάτω από το σακάκι του κοστουμιού του, που δείχνει ότι μάλλον φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο ως πρόσθετη προφύλαξη.

Ένας από τα άτομα που πλαισίωναν τον Πούτιν και θεωρούνται “ηθοποιοί”  είναι μια ξανθιά γυναίκα να στέκεται πίσω από τον δεξί ώμο του . Όπως και οι υπόλοιποι, φοράει στρατιωτική στολή ενώ στο πέτο της φαίνεται διακρίνεται ένα μετάλλιο.

H γυναίκα που μυστηριωδώς αλλάζει ρόλους, αλλά πάντα θεάται δημοσίως να πλαισιώνει τον Πούτιν. Photo via Twitter

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που εμφανίζεται με τον πρόεδρο.

Στo βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο η γυναίκα φέρεται να έχει παρασημοφορηθεί παπό τον Ρώσο πρόεδρο ως ανώτερος λοχαγός στην ιατρική υπηρεσία του στρατού και ονομάζεται Anna Sidorenko.

Αλλά το μέσο ενημέρωσης Sibir.Realii – που συνδέεται με το Radio Liberty – υποστηρίζει ότι είναι μια μυστηριώδης γυναίκα που κάποτε αποκαλούνταν “πράκτορας Cornetto [ή πράκτορας Χωνάκι]”, όταν εντοπίστηκε να προσφέρει πουλάει παγωτά χωνάκι  στον Πούτιν κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε αεροπορική επίδειξη. Μάλιστα, σε εκείνη την περίσταση ο Πούτιν συνοδεύεται από τον Ταγίπ Ερντογάν.

 

 

Ούτε εκείνη ήταν η πρώτη της εμφάνιση σε εκδηλώσεις με τον Πούτιν, τονίζει το δημοσίευμα.

Η υποψία είναι ότι – εάν πρόκειται για την ίδια γυναίκα – είναι ένα αξιόπιστο μέλος της προσωπικής του υπηρεσίας ασφαλείας και όχι στρατιωτική γιατρός όπως την παρουσίασαν.

«Το Sibir.Realii σημειώνει ότι ένας από τους στρατιώτες που στέκονταν πίσω από τον Πούτιν κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του ομιλίας ήταν μια γυναίκα που εμφανίστηκε πολλές φορές σε πλάνα με τον πρόεδρο, σε διάφορους ρόλους», ανέφερε η εφημερίδα.

«Τον Σεπτέμβριο του 2016, η πρόεδρος φωτογραφήθηκε σε μια λίμνη στην περιοχή του Νόβγκοροντ μαζί με ψαράδες – ήταν ανάμεσά τους», ανέφερε η εφημερίδα.

Η γυναίκα φωτογραφήθηκε στο πλευρό του Ρώσου προέδρου φορώντας πορτοκαλί φόρμα.

«Και τον Ιανουάριο του 2017, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι εντοπίστηκαν στη Χριστουγεννιάτικη λειτουργία σε ένα μοναστήρι του Νόβγκοροντ».

Οι περισσότεροι θεωρήθηκαν ως στελέχη της ασφάλειας του και όχι ως πραγματικοί ψαράδες.

Άλλοι δύο άντρες έχουν φωτογραφηθεί με τη μυστηριώδη γυναίκα σε πολλές περιπτώσεις, υποδυόμενοι τους ψαράδες και προσκυνητές στην εκκλησία.

Το 2017 και το 2019, ο Πούτιν «αγόρασε παγωτό από την ίδια πωλήτρια στη Διεθνή Έκθεση Αεροπορίας και Διαστήματος».

Στο αεροπορικό σόου της Μόσχας, η ξανθιά πωλήτρια παγωτού αναγνωρίστηκε ως η Ekaterina Safonova, ωστόσο πιστεύεται ότι είναι η ίδια γυναίκα που εμφανίζεται και σε άλλες περιστάσεις.

Το 2019 σέρβιρε τον Πούτιν με παγωτό όταν κέρασε στον Τούρκο ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ένα χωνάκι βανίλιας. Είχε προμηθεύσει στον ηγέτη του Κρεμλίνου παγωτό στο ίδιο σημείο δύο χρόνια νωρίτερα.

Πηγές στην αεροπορική έκθεση είπαν ότι ο μόνος της ρόλος ήταν να δώσει παγωτό  στον Πούτιν και αφού το έκανε, εξαφανίστηκε.

Η εφημερίδα Moskovsky Komsomolets εικάζει ότι είναι συνταγματάρχης στο FSO – την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών – που είναι υπεύθυνη για τη φύλαξη του προέδρου.

Οι προηγούμενοι ισχυρισμοί για την «πράκτορα Κορνέτο» οδήγησαν σε κατηγορίες ότι ο Πούτιν χρησιμοποιεί τους δικούς του πράκτορες ασφαλείας για να τους παρουσιάσει ως απλούς ανθρώπους, ώστε να μην μπαίνει στη “δοκιμασία” να συναντά  μέλη του κοινού.

  • Οι ανησυχίες για την υγεία του ή την ασφάλειά του  μπορεί να είναι ένας λόγος πίσω από μια τέτοια ενέργεια.

Ο νέος ισχυρισμός του Sibir.Realii οδήγησε σε μια ζωηρή συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Ρωσία σχετικά με το εάν τα άτομα στο βίντεο της Πρωτοχρονιάς ήταν ίδια με προηγούμενες εμφανίσεις.

Μιλώντας με φόντο τους 20 υποτιθέμενους στρατιωτικούς και γυναίκες με στρατιωτική ενδυμασία, ο κουρασμένος Πούτιν απευθύνεται από το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, κοντά στην Ουκρανία, είπαν οι αξιωματούχοι του.

Εν μέσω φημών για την κακή του υγεία και της μάχης με τον καρκίνο, ο Πούτιν φαίνεται να βήχει και να μιλάει μπερδεμένα πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εννιάλεπτης ομιλίας του.

Οι σχολιαστές στο Διαδίκτυο είπαν ότι η ομιλία του Πούτιν ήταν μια κακή μίμηση της επικίνδυνης επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην πρώτη γραμμή του πολέμου, κατά την οποία εθεάθη να δίνει τα χέρια με στρατιώτες και να μοιράζει βραβεία.

Η συν-νικητής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2022 Oleksandra Matviichuk έγραψε: «Ο Πούτιν ήθελε να αντιγράψει τον Ζελένσκι, που ήρθε στους Ουκρανούς υπερασπιστές στο Μπαχμούτ. Αλλά μετά από δέκα μήνες πολέμου πλήρους κλίμακας, ακόμη και οι ηθοποιοί έχουν έλλειψη στη Ρωσία ».

 

 

 

Με πληροφοριες από The Daily Mail

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, εγκληματική προσωπικότητα της χρόνιας: Ο «Ρασπούτιν» αρχιδολοφόνος του Πούτιν που θέλει να τον διαδεχθεί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: