Τέλος στους κοινούς κωδικούς βάζει η Netflix έως τα τέλη Μαρτίου αναφέρει νέο δημοσίευμα

Photo by cottonbro studio via Pexels




Πληροφορίες ότι η ώρα που πολλοί χρήστες του Netflix φοβούνται, τελικά, πλησιάζει, δημοσιεύει η Daily Mail αναφέροντας ότι λίαν συντόμως η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης θα απαγορευτεί ενώ τοποθετεί τη σχετική ενέργεια μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η εταιρεία μοιράστηκε τα νέα σε επιστολή προς τους μετόχους, γράφει η βρετανική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση, σημειώνοντας ότι η «κοινή χρήση λογαριασμών» έχει ξεπεράσει τους 100 εκατομμύρια θεατές.

Η Netflix ανακοίνωσε ότι το 2022 ήταν μια «σκληρή χρονιά» λόγω του ότι παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία απώλεια συνδρομητών και η πελατειακή της βάση μειώθηκε κατά 200.000 συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η Netflix, σύμφωνα με την Daily Mail, ανακοίμνωσε προς τους μετόχους της ότι θα πάψει να επιτρέπει τους χρήστες της να μοιράζονται λογαριασμούς στα τέλη Μαρτίου, σε μια κίνηση που φαίνεται να υπαγορεύεται από τογεγονός ότι περισσότεροι από 100 εκατομμύρια χρήστες παρακολουθούν την πλατφόρμα δωρεάν.

«Η ευρέως διαδεδομένη κοινή χρήση λογαριασμών σήμερα υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη ικανότητά μας να επενδύουμε και να βελτιώνουμε το Netflix, καθώς και να χτίζουμε την επιχείρησή μας». ανέφερε η εταιρεία στην επιστολή της.

Η Netflix αναγνωρίζει ότι ορισμένοι χρήστες θα ακυρώσουν τους λογαριασμούς τους, αλλά θεωρεί ότι αυτοί που το μοιράζονται μπορούν να μεταφέρουν το προφίλ τους εάν επιλέξουν να ανοίξουν δικό τους λογαριασμό.

«Πιστεύουμε ότι το νέο μοτίβο θα είναι παρόμοιο με αυτό που έχουμε εισαγάγει στη Λατινική Αμερική»,ανέγφερε η εταιρεία προς τους μετόχους της.

Τον Νοέμβριο του 2022, η εταιρεία κυκλοφόρησε μια επιλογή «Βασική με διαφημίσεις» με τιμή 6,99 δολαρίων το μήνα, σε σύγκριση με την έκδοση χωρίς διαφημίσεις που πωλείται προς 9,99 δολάρια το μήνα.

Οι διαφημίσεις, διάρκειας 15 ή 30 δευτερολέπτων, παίζονται πριν και κατά τη διάρκεια των εκπομπών και των ταινιών.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, οι χρήστες που παρακολουθούν Netflix χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό κάποιου άλλου θα πρέπει να δημιουργήσουν τα δικά τους στοιχεία σύνδεσης και να πληρώσουν δική τους πρόσβαση.

Οι δοκιμές της νέας δυνατότητας βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Για να μπορέσουν οι χρήστες να μοιράζονται έναν λογαριασμό, θα προστεθεί η «κοινή χρήση επί πληρωμή», επιτρέποντας και πάλι τη δυνατότητα πολλαπλών χρηστών, αλλά κοστίζοντας λιγότερο από μια πλήρη συνδρομή.

Προς το παρόν οι λογαριασμοί της Netflix διαθέτουν πέντε «προφίλ» που θεωρητικά προορίζονται αποκλειστικά για χρήση από μέλη του ίδιου νοικοκυριού.

Με πληροφορίες από DailyMail

Η επισκόπηση του ελληνικού Τύπου: Οι τίτλοι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων της Τετάρτης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: