Τα δελφίνια επέστρεψαν στη Νέα Υόρκη μετά από σχεδόν έξι χρόνια: Έκκληση προς τους πολίτες να μην τα τρομάζουν [video]

Στιγμιότυπο από την εμφάνιση δελφινιών στο Μπρονξ. Screenshot via Twitter/NYC Parks




Μετά από σχεδόν έξι χρόνια τα δελφίνια επέστρεψαν στον ποταμό Μπρονξ στη Νέα Υόρκη.

Αν και εθεάθησαν πρόσφατα στον ποταμό East River της πόλης, είναι η πρώτη φορά που τα θηλαστικά έχουν εντοπιστεί στον ποταμό Bronx είναι από το 2017.

Οι αρχές διατηρούν το ποτάμι γεμάτο με άφθονα ψάρια καθώς πιστεύουν πως με τον τρόπο αυτό θα προσελκύσουν δελφίνια.

Το Τμήμα Πάρκων και Αναψυχής της πόλης δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter, το οποίο τράβηξε κάποιος που είδε τα δελφίνια.

Ωστόσο, η χαρμόσυνη υποδοχή της άφιξης των θηλαστικών ήρθε με μια προειδοποίηση.

«Βεβαιωθείτε ότι αισθάνονται άνετα κατά την επίσκεψή τους στον ποταμό, δώστε τους χώρο  δίνοντάς τους χώρο και μην τα ενοχλείτε», έγραψε σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Πάρκων και Αναψυχής της Νέας Υόρκης.

Ο ποταμός Μπρονξ ρέει μέσω του δήμου Μπρονξ, ακριβώς βόρεια του Μανχάταν και είναι ο μόνος ποταμός γλυκού νερού στην πόλη.

Οι θεάσεις επιβεβαιώθηκαν επίσης από την Bronx River Alliance, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που εργάζεται για την προστασία και την αποκατάσταση του ποταμού.

“Φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότεροι λοβοί δελφινιών που κολυμπούν κοντά στο λιμάνι της Νέας Υόρκης!” έγραψε στα social media. «Δεν είμαστε σίγουροι γιατί, αλλά οι αρχές ερευνούν περαιτέρω την παρουσία τους και θα σας κρατάμε ενήμερους καθώς λαμβάνουμε περισσότερες πληροφορίες».

Η ρύπανση και η καταστροφή των οικοτόπων έχουν προκαλέσει τη μείωση του αριθμού των ρινοδέλφινων, τα οποία βρίσκονται στις ακτές του Ατλαντικού και του Ειρηνικού. Κάποια τραυματίζονται επίσης από δίχτυα και πεθαίνουν.

Κατά συνέπεια, προστατεύονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες βάσει του νόμου περί προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών, ο οποίος καθιστά παράνομη τη διατροφή ή την παρενόχλησή τους.

Τα δελφίνια είναι ένα από τα πιο έξυπνα ζώα στον πλανήτη. Ο αμερικανικός στρατός τα χρησιμοποιεί για να εντοπίσει υποβρύχιες νάρκες και να αναγνωρίσει το στρατιωτικό προσωπικό του εχθρού.

ΠΗΓΗ: BBC

Η μακροβιότερη μελέτη που έγινε ποτέ, αποκαλύπτει τί τελικά μας κάνει ευτυχισμένους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: