Σολτς και Σούνακ καταδικάζουν την εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια των Μπολσοναριστών, στηρίζουν τον εκλεγμένο Λούλα

FILE PHOTO Police confront supporters of former Brazilian President Jair Bolsonaro invading Planalto Palace, in Brasilia, Brazil, 08 January 2023. EPA/ANDRE BORGES




Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ καταδίκασαν σήμερα την εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια στη Βραζιλία οπαδών του πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου κάνοντας λόγο για επίθεση κατά της δημοκρατίας.

Ο Σολτς δήλωσε πως η συντονισμένη εισβολή συνιστά επίθεση εναντίον της δημοκρατίας και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

«Οι βίαιες επιθέσεις σε δημοκρατικούς θεσμούς είναι μια επίθεση στη δημοκρατία η οποία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», ανέφερε ο Σολτς σε μήνυμά του στο Twitter, προσθέτοντας πως η Γερμανία υποστηρίζει τον νυν πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε σήμερα πως καταδικάζει οποιαδήποτε προσπάθεια να υπονομευθούν η ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας και η δημοκρατική βούληση του λαού της Βραζιλίας.

Ο Σούνακ έγραψε στο Twitter πως ο νέος ηγέτης της Βραζιλίας, ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, και η κυβέρνησή του «έχουν την πλήρη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου».

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΕΠ/ΓΑ
Ελλάδα Αθήνα 

Ο Λούλα ελέγχει πλήρως την κατάσταση στη Βραζιλία: Ο Μπάιντεν και ο Μενέντεζ καταδικάζουν με ισχυρό τρόπο την “επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: