Προσωπολατρεία στυλ Στάλιν για τον Πούτιν; Μην το ξαναπείς – μια τοιχογραφία σε πενταώροφη πολυκατοικία είναι…

Αυτοκίνητο VAZ-2107 Zhiguli (LADA 2107) δίπλα από μια μεγάλη τοιχογραφία που απεικονίζει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, στον τοίχο ενός πενταόροφου κτιρίου κατοικιών στην Kashira, περιοχή της Μόσχας, Ρωσία, 12 Ιανουαρίου 2023. Η παλιά τοιχογραφία δημιουργήθηκε από ακτιβιστές του κινήματος Molodaya Gvardiya (Νεαρή Φρουρά) υπέρ του Κρεμλίνου. EPA, YURI KOCHETKOV




Φυσικά δεν προκαλεί έκπληξη, αλλά είναι εντυπωσιακό. Η “δημοκρατία” του Κρεμλίνου και του Πούτιν επιδίδεται σε ωραίους τρόπους… να βελτιώσει την εικόνα της [όμορφης αφ΄εαυτής] Μόσχας.

Η εικόνα του ηγέτη, η προσωπογραφία του, έτσι όπως την έχει ζήσει η Ρωσία και ολόκληρη η τότε Σοβιετική Ένωση με τον Στάλιν, είναι απαραίτητη υπενθύμιση για πολλούς λόγους. Να ξέρουμε ποιος κάνει κουμάντο, να ξέρουμε πως “ο μεγάλος αδελφός” ή ο “μεγάλος ηγέτης” μας βλέπει παντού. Και για τους λάτρεις, να τον βλέπουν όπου κι αν πάνε.

Το έργο στον τοίχο της πενταώροφης πολυκατοικίας στη Μόσχα έχει φιλοτεχνήσει ομάδα “ακτιβιστών”… του κινήματος Molodaya Gvardiya (Νεαρή Φρουρά) που δραστηριοποιείται προς υπεράσπιση του Κρεμλίνου.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: