Που φτάσαμε!!! Να εκλέγει Πρόεδρο στην Κύπρο ο Βλαδίμηρος Πούτιν… Είναι το απόλυτο faκe news ή έχουν δίκιο όσοι δείχνουν ένα δεξιό πολιτικό; (video)

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου καταθέτει στεφάνι στον ανδριάντα του ήρωα Τάσου Κωνσταντίνου, στην Αναφωτία. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κατηγορεί τον κ. Νεοφύτου ότι έλαβε χρήματα από Ρώσους ολιγάρχες. Φωτογραφία Anafotia Sindesmos




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Μερικές ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές για την επιλογή του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως το περίμενα άλλωστε, άρχισαν να διακινούνται υπογείως οι πληροφορίες ότι ένας συγκεκριμένος υποψήφιος, που δεν λένε το όνομά του, έχει λάβει προεκλογική οικονομική ενίσχυση από Ρώσους ολιγάρχες, οι οποίοι επίσης δεν κατονομάζονται.

Είναι τα γνωστά βρώμικα παιγνίδια του διεφθαρμένου πολιτικού και οικονομικού συστήματος της Κύπρου; Ή οι καταγγελίες έχουν δόση αλήθειας;

Παλαιότερα είχε επιχειρηθεί μία παρόμοια αθλιότητα εναντίον του μακαρίτη προέδρου Γλαύκου Κληρίδη, τον οποίο χαρακτήρισαν άνθρωπο των ναζί. Αν είναι δυνατόν. Τον γέρο τον Κληρίδη;

Πολλά άλλα μπορώ να του προσάψω, ιδιαίτερα για το Κυπριακό, αλλά τα περί ναζί είναι ένα άθλιο ψέμα. Είχα μία επαγγελματική σχέση με το Έθνος τότε, πριν γίνω ανταποκριτής στις Ηνωμένες Πολιτείες, και έκανα γνωστή τότε την απέχθεια μου για το σχετικό δημοσίευμα. Ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν, πάνω απ’ όλα, ένας βαθιά δημοκρατικός άνθρωπος. Και πολέμησε τους ναζί, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες της Κύπρου.

Το παραμύθι για την δήθεν παρέμβαση του αυταρχικού Βλαδίμηρου Πούτιν στα κυπριακά πολιτικά πράγματα, ξεκίνησε ο Επίτροπος της Ελλάδας και αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Πέταξε στον ανεμιστήρα υπονοούμενα για το κάψιμο των ορθόδοξων εκκλησιών στην Ουκρανία, εκεί …μπέρδεψε και τον Αβέρωφ Νεοφύτου λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει να κάνει (σ.σ.: ο Πούτιν) κάτι …παρόμοιο στην Κύπρο και από τότε, το fake news του εν λόγω κυρίου διακινείται κατά τακτά χρονικά διαστήματα με υπόγειο τρόπο στα κοινωνικά δίκτυα.

  • Τον προκαλέσαμε πολλές φορές να δώσει πληροφορίες ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα εκλογής φιλορώσου Προέδρου, αλλά μέχρι σήμερα ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Δειλός άνθρωπος…

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Νικόλας Παπαδόπουλος, πρόσθεσε μία μαρτυρία, που αν μπορεί να την αποδείξει, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο ΔΗΣΥ θα χάσουν τον ύπνο τους. Σε άλλες χώρες θα είχαν παραιτηθεί ομαδικά…

Όπως υποστήριξε «ο μόνος που αποδεδειγμένα έχει πάρει χρήματα από Ρώσους ολιγάρχες είναι ο κ. Νεοφύτου». Πρόσθεσε ότι αναφέρεται «στις χρηματοδοτήσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού από Ρώσους ολιγάρχες που πήραν διαβατήρια. Είναι δεδομένα, το έχει παραδεχθεί και ο ΔΗΣΥ», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος… Γιατί δεν απαντά ο λαλίστατος Αβέρωφ Νεοφύτου; Πήρατε χρήματα από τους Ρώσους ολιγάρχες κ. Πρόεδρε του ΔΗΣΥ; Και μάλιστα από ολιγάρχες που αγόρασαν “Χρυσά Διαβατήρια”;

Αντιλαμβάνομαι ότι οι διακινητές προσπάθησαν να πείσουν σοβαρά μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ) να προβάλουν την «πληροφορία», αλλά μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές υπάρχει άρνηση. Ευτυχώς. Διότι διαφορετικά θα γινόταν ρεζίλι ξανά το δημοσιογραφικό επάγγελμα (σ.σ.: δεν είναι λειτούργημα πια, αφού τα πάντα συνδέονται με τη διαφήμιση που θα δοθεί στα ΜΜΕ, ώστε να μην κάνουν τη δουλειά τους).

Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια μέχρι και την τελευταία ημέρα πριν την διεξαγωγή των εκλογών. Διότι νομίζουν πως θα επηρεαστούν οι πολίτες για να στραφούν εναντίον του υποψηφίου που θα στιγματιστεί ως πράκτορας των Ρώσων. Αν θυμάμαι καλά, ότι τα fake news εναντίον του Κληρίδη, είχαν δημοσιευθεί 2-3 ημέρες πριν την ημέρα των εκλογών.

Μην νομίζετε, είναι βαριά η κατηγορία, αν υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις. Βεβαίως υπάρχουν και οι «ψεκασμένοι» θαυμαστές του Βλαδίμηρου Πούτιν που θα τρέξουν να δώσουν τις ψήφους τους στον δήθεν εκλεκτό της Μόσχας. Και είναι αρκετοί, δυστυχώς.

Αφού δεν τσίμπησε κάποιο εκ των ΜΜΕ που προσεγγίστηκαν, εμφάνισαν τον δήμαρχο της Πάφου, ο οποίος διακίνησε μεν την πληροφορία, αλλά τόνισε και κάτι που την «έκαψε». Δεν κατονόμασε τους ολιγάρχες και τον υποψήφιο Πρόεδρο. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πολίτη ισχυρίστηκε πως έχει διασταυρωμένες πληροφορίες για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές, μέσω ολιγαρχών οι οποίοι χρηματοδοτούν υποψήφιο Πρόεδρο. Αλλά δεν δίνει το όνομα… Διότι αν το δώσει, θα πρέπει να παρουσιάσει αποδείξεις.

Τι άλλο είπε; Ότι ο ίδιος δεν ήταν μπροστά –[που …μπροστά κ. Δήμαρχε(;)]- για να μπορέσει να κάνει καταγγελία στην Αστυνομία. Σύμφωνα με τον Πολίτη, ο κύριος δήμαρχος επέμεινε όμως πως οι πληροφορίες του είναι αξιόπιστες και έχουν διασταυρωθεί. Παρ’ όλα αυτά, σημείωσε η εφημερίδα, δεν ανέφερε τα ονόματα των ολιγαρχών και του υποψηφίου.

Η γνωστή τακτική. Πετούν την πληροφορία στον ανεμιστήρα και αυτή διακινείται αυτόματα σε χιλιάδες ανθρώπους. Και όταν έρχεται η ώρα της επιβεβαίωσης λακίζουν. Εξαφανίζονται, «μην τον είδατε τον Παναγή», δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν. Και οι πολίτες μένουν με την απορία: Γιατί διακινούνται ψέματα. Διότι οι ηττημένοι μόνο με ψέματα τρέφονται, μέχρι να αποδειχθεί η αλήθεια.

  • Συζήτησα το θέμα με τον υποψήφιο, που υποτίθεται ότι έχει …«σχέσεις» με τον Πούτιν και με διαβεβαίωσε ότι δεν έχει λάβει την παραμικρή οικονομική ενίσχυση από τους Ρώσους. Ο λόγος που δεν γράφω το όνομα του είναι για να μην βοηθήσω στην στοχοποίηση ενός αθώου ανθρώπου.

Ας ελπίσουμε να ολοκληρωθεί ήρεμα η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων και να εκλεγεί ένας καθαρός άνθρωπος, ο οποίος θα πολεμήσει με όλα τα μέσα τη διαφθορά και θα ασχοληθεί σοβαρά με το Κυπριακό σε νέα βάση. Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι μία φιλοτουρκική διευθέτηση και θα την απορρίψει ξανά ο λαός… Μην την φέρετε ξανά ενώπιον των πολιτών. Θα είναι πολιτικό έγκλημα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για οικονομικές σχέσεις με Ρώσους ολιγάρχες -ακόμα και με τον ίδιο τον Πούτιν. Τις τελευταίες μέρες καλεί με λόγο παρακλητικό τους πολίτες να ψηφίσουν τον Αβέρωφ Νεοφύτου για να …συνεχίσει το έργο του!!! Ποιο έργο κ. Πρόεδρε; Ή επιθυμείς να εκλεγεί ο κ. Νεοφύτου για να πνιγούν όλες οι υποθέσεις διαφθοράς; Αυτή τη συμφωνία κάνατε για να του προσφέρεις υποστήριξη;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Σε έξι ημέρες θα ανακοινώσουμε την …ετυμηγορία μας για τον Επίτροπο της Ελλάδας και αντιπρόεδρο της «διεφθαρμένης» Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Σε 6 μέρες θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών. Φτάνει η στιγμή που θα τον ανακηρύξουμε ως τον αρχιψευταρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και όπως γράφω παραπάνω ήταν μέρος ενός σχεδίου για να πουν τα πάντα, χωρίς αποδείξεις, για να φοβίσουν το λαό της Κύπρου. Ισχυριζόμενοι ότι ένας εκ των υποψηφίων είναι πράκτορας του Πούτιν, τελείωναν ίσως τον πιο βασικό αντίπαλο του Αβέρωφ Νεοφύτου!!!

Ο κ. Σχοινάς, μπορεί να άφησε την έκπληξη για το τέλος του αγώνα. Έχει μπροστά του 6 μέρες να αποκαλύψει τον άνθρωπο του Βλαδίμηρου Πούτιν. Διαφορετικά πρέπει να ακολουθήσει πολιτική θύελλα για τον εν λόγω τύπο. Κούνια που σε κούναγε κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

ΑΣ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ): Στο γραφείο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει ως γνωστό και Γραφείο Τύπου. Το ανέλαβε ο πρώην ανταποκριτής του ελληνικού Σταρ στις Βρυξέλλες, κ. Athanasios Athanasiou, που είναι Press Officer και Political Reporter (της Κομισιόν)… Διαβάζει κάθε Κυριακή τις κατηγορίες εναντίον του Σχοινά και ΔΕΝ τον προστατεύει. Αν και ο ίδιος βρήκε τη δουλειά με το «χρυσό» συμβόλαιο λόγω της φιλίας του με τον κ. Σχοινά.

Αναμένουμε από τον κ. Athanasiou -σε συνεννόηση με τον Έλληνα Επίτροπο, να δημοσιοποιήσει το όνομα του …«ρωσόφιλου» προεδρικού υποψήφιου. Και επίσης τον κατάλογο με τα ονόματα των «τουριστών» δημοσιογράφων… Η δικαιολογία για προσωπικά δεδομένα, δεν στέκει. Αυτά…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Τα χαστούκια στην Τουρκία έρχονται από παντού: Οι μεγάλες αλήθειες του Μάικ Πομπέο και η στροφή του Πενταγώνου για τα F-16 της Τουρκίας… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: