Πολεμικές… μπουρμπουλήθρες από Καλίν – Ερντογάν: «Κάτσε φρόνιμα Αθήνα», είπε ο ισλαμιστής σε βουλή που θύμιζε γήπεδο

O ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν. Photo via video




Σε νέες δηλώσεις με όλη την εξαλλότητα που τον χαρακτηρίζει μέρα με την ημέρα περισσότερο προχώρησε σήμερα ο ισλαμιστής Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ η μέρα χαρακτηρίζεται και από νέες, συστηματικές υπερτήσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του AKP ο Ερντογάν δήλωσε:

«Φτιάχνουμε μόνοι μας αυτούς τους πυραύλους; Τους φτιάχνουμε με τέτοιο τρόπο που η Ελλάδα πανικοβάλλεται.

Οι εφημερίδες κάνουν πρωτοσέλιδα- λένε ‘κοιμάστε’. ‘Ο Τούρκος’ λένε, ‘στέλνει τον Tayfun από τη Σμύρνη’. Έχει εμβέλεια 561 χλμ. Είπα στους συνεργάτες μου ότι αυτό δεν ήταν αρκετό, πρέπει να το αυξήσουμε στα 1.000 χιλιόμετρα.

Στιγμιότυπο από τα θεωρεία της τουρκικής Βουλής

Φυσικά, όταν μεταδόθηκε αυτή η είδηση, τι άρχισαν να λένε οι Έλληνες; «Θα χτυπήσουν την Αθήνα».

Kάτσε φρόνιμα, συμπεριφέρσου καλά. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με Αθήνες κλπ.. Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν».

Σε απειλητικές δήλωσεις προχώρησε και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας και στενός συνεργάτης του Τούρκου προέδρου, Ιμπραΐμ Καλίν:

«Θα αντισταθούμε σφοδρά, δεν θα το αποδεχθούμε», είπε  από τηλεοπτικό πάνελ στο οποίο και παρευρέθη το βράδυ της Τρίτης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στην Κρήτη, εξαπολύοντας παράλληλα απειλές εναντίον της Αθήνας και κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «σοβαρές συνέπειες».

«Το είπε πρόσφατα και ο υπουργός Εξωτερικών, ότι οποιαδήποτε επέκταση άνω των 6 μιλίων, όχι 12 μιλίων, θα αντιμετωπίσει την άμεση αντίρρηση, την αντίθεση και τη σφοδρή αντίσταση από την Τουρκία. Να το ξεκαθαρίσουμε. Αφήστε τα 12 μίλια, δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε αν τα επεκτείνουν και πάνω από 6, 7, 8 και 9 μίλια. Και αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα. Περιμένουμε και ελπίζουμε να μην καταφύγουν σε τέτοιο δρόμο. Αν κάνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θα τα αφήσουμε ποτέ αναπάντητα» είπε ο Καλίν και συμπλήρωσε ότι αν η Ελλάδα επεκτείνει τα «χωρικά ύδατα στην Κρήτη, τα πλοία μας θα βγαίνουν στη Μεσόγειο από τα ελληνικά χωρικά ύδατα».

«Δεν θα το αποδεχθούμε. Είναι εναντίον του διεθνούς δικαίου», κατέληξε.

Με πληροφορίες από Σκάι, Capital

Ο Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον με …”σακούλα” γεμάτη προβλήματα: Θα συναντηθεί με τον Μπλίνκεν στο Στέιτ Ντιπάρτμντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: