Όταν ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Γαβριήλ για εκπρόσωπο Τύπου: Ή Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ή σκέτο Γκαμπίτο…

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με την Πόπη Τσαπανίδου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στα γραφεία του κόμματος, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ANDREA BONETTI




Της ΜΥΡΕΝΑΣ ΣΕΡΒΙΤΖΟΓΛΟΥ, Αθήνα

-Γαβριήλ υπάρχει πρόβλημα. Χρειαζόμαστε έναν εκπρόσωπο τύπου «για να τους εξηγήσει το όραμα».

-Μα αυτό είναι αδύνατον!

-Πώς είναι αδύνατο; Ο Αλέξης βρήκε. «Θα σας εξηγήσω το όραμα», το είπε ξεκάθαρα.

-Μα δεν γίνονται αυτά τα πράγματα πρόεδρε! Θυμάστε την έκδοση του «Εκατό χρόνια μοναξιά» στο Μπουένος Άιρες;

-Πώς δεν την θυμάμαι.

-Ε, λοιπόν ένας καθηγητής Λογοτεχνίας που εξέταζε την κόρη ενός πολύ γνωστού φίλου μου φαγώθηκε να την ρωτάει τι σημαίνει το ανάποδο γράμμα στον τίτλο. Μόνο που ούτε ο ίδιος ο ζωγράφος ο Ρόχο, ούτε εγώ, μπορούσαμε να εξηγήσουμε πως του ήρθε να βάλει στο SOL3TAD το ανεστραμμένο έψιλον σαν τρία.

-Εγώ πάλι σκέφτηκα ότι θα είσαι ο πιο κατάλληλος.

-Κατάλληλος;! Θυμάστε τον κόκορα στον «Στρατηγό που δεν έχει κανέναν να του γράψει»; Ε, την ίδια χρονιά εξέταζαν τον γιο μου στη Λογοτεχνία και τον ρωτούσαν τι συμβολίζει ο κόκορας. «Είναι ο κόκορας με τα χρυσά αυγά», απήντησε, αλλά ο καθηγητής τον διόρθωσε ότι συμβολίζει την καταπιεσμένη λαϊκή κυριαρχία. Και να σκεφτείτε από τι με γλύτωσε η πένα μου, γιατί αρχικά είχα σκεφτεί για τέλος ο συνταγματάρχης να στρίβει το λαρύγγι του κόκορα και να κάνει μία ωραία σούπα. Γι’ αυτό σας λέω πρόεδρε, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

-Δηλαδή, εσύ ποτέ δεν εξήγησες το όραμα κάποιου πολιτικού ηγέτη;

-Να σας πω την αλήθεια, είχα μπει στον πειρασμό να εξηγήσω το όραμα του φίλου μου του Φιντέλ, αλλά πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι η μόνη δυνατή επανάσταση είναι η Τέχνη και η μόνη εφικτή ο έρωτας, γι’ αυτό και στρώθηκα και έγραψα τον «Έρωτα στα χρόνια της χολέρας». Δεν υπάρχει κάτι πέρα από αυτό, σας το ορκίζομαι.

-Δηλαδή να μην αγωνιώ;

-Το έχω γράψει από τις πρώτες σελίδες στο «Εκατό χρόνια μοναξιά»: οι αριστεροί έχουν οράματα, διότι βίωσαν μη αναστρέψιμα ελλείμματα αγάπης και στοργής στην παιδική τους ηλικία. Πρόεδρε, νομίζω ότι δεν με διαβάζετε προσεκτικά.

-Φυσικά και την ενθυμούμαι την αναφορά Γαβριήλ, σε διαβάζω πάντοτε με πολλή προσοχή. Απλώς δημιουργήθηκε όλος αυτός ο ντόρος τώρα, οι εκλογές κοντοζυγώνουν και σε σκέφτηκα για να ρεφάρω.

-Με την ομάδα του Αλέξη δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα για να ρεφάρεις. Απλώς να μένεις όσο το δυνατό πιο μέσα στην πραγματικότητα, ρεφάρει εκείνη.

-Τώρα που το λες έχεις δίκιο, κάπως ηρέμησα.

-Και κάτι τελευταίο πρόεδρε.

-Ό,τι θέλεις Γαβριήλ.

-Ξέρετε πόσο σας αγαπώ, αλλά σας παρακαλώ, γίνεται να με φωνάζετε ή Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ή σκέτο Γκαμπίτο;

-Σύμφωνοι Γκαμπίτο! Να σε βάλω στο Επικρατείας να τους κάνουμε όλους πλάκα;

-Και δεν με βάζετε… Μόνο στην Ευρωβουλή σας παρακαλώ μη με μπλέκετε, δεν θα αντέξω ο έρμος ο Λατίνος.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ερχεται σοκ στις εκλογές: Η “ορφανή” Δεξιά αναζητά λευκό ιππότη… Σεισμός πολλών Ρίχτερ στα θεμέλια της δεξιάς πολυκατοικίας.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: