Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα: Το Πακιστάν πρότεινε τον Ταγίπ Ερντογάν, που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα, για το Νόμπελ Ειρήνης 2023

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε μία από τις πολλές ομιλίες του. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Δημοσίευμα της εφημερίδας Liberation (κείμενο DHIFAOUI και AFP) σχετικά με τις μέχρι τώρα υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2023, επισημαίνει την πρόταση του Πακιστάν για τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip).

Αναφέρει ότι την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Γερουσίας Sadiq Sanjrani, δήλωσε, ότι είχε προτείνει τον Τούρκο Πρόεδρο Tayyip Erdogan για το Νόμπελ Ειρήνης 2023, όχι για το σύνολο του έργου του, αλλά για το ρόλο του ως (δήθεν) μεσολαβητή στη ρώσο-ουκρανική σύγκρουση.

Αναφέρονται οι προσπάθειές του Recep Tayyip για κατάπαυση του πυρός μεταξύ των εμπόλεμων και η μεσολάβησή του στη συμφωνία σιτηρών μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αυτό το καλοκαίρι.

Σημειώνεται, ότι όπως ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Sadiq Sanjrani, υπογράμμισε τον κίνδυνο «μιας πυρηνικής έκρηξης που θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή ολόκληρου του κόσμου».

Πιστεύει, είπε, πως ο Τούρκος πρόεδρος απέτρεψε (δήθεν) μόνος του αυτή την παγκόσμια καταστροφή μέσω των επανειλημμένων προσπαθειών και των αποφασιστικών επεμβάσεων του.

Χαιρέτισε έναν «αληθινό πολιτικό», που εργάζεται όχι μόνο για την ευημερία της χώρας του αλλά και για την ευημερία όλου του κόσμου.

Σύμφωνα με τον Sadiq Sanjrani, ο Αρχηγός του Τουρκικού Κράτους στέλνει μήνυμα ειρήνης, ανεκτικότητας και αγάπης σε όλη την ανθρωπότητα και υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων με δίκαιο και ισότιμο τρόπο.

ΠΗΓΗ: Liberation Amani DHIFAOUI και AFPLa guerre en Ukraine continue d’inspirer la liste des candidats au prix Nobel de la paix

Η Σουηδία ρίχνει το γάντι στον Ερντογάν: Δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις τουρκικές απαιτήσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: