Ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει με… διαδικτυακό «βραχιολάκι» σε Facebook και Instagram

FILE PHOTO: O πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Youngstown του Ohio στις 17 Σεπτεμβρίου 2022. EPA, DAVID MAXWELLTRUMP




Η Meta ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (ώρα ΗΠΑ) ότι επαναφέρει τους λογαριασμούς του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και στο Instagram μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μετά την διετή αναστολή που του επεβλήθη στον απόηχο της εισβολής στο Καπιτώλιο.

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε σε ανάρτησή της ότι «έθεσε νέες προστατευτικές δικλίδες ασφαλείας για να αποτρέψει πιθανή επανάληψη αδικημάτων».

Ο Τραμπ τον Νοέμβριο του 2022 ανέκτησε πρόσβαση στο Twitter, το άλλοτε αγαπημένο διαδικτυακό «μεγάφωνό» του.

Οι όροι

«Σε περίπτωση που ο κ. Τραμπ δημοσιεύσει περαιτέρω περιεχόμενο που παραβιάζει, το περιεχόμενο θα αφαιρεθεί και θα τεθεί σε αναστολή για από ένα μήνα έως δύο χρόνια, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παραβίασης», έγραψε ο Nick Clegg, πρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της Meta.

Η εταιρεία είχε επ’ αόριστον ανακαλέσει την πρόσβαση του Τραμπ στους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram αφού αφαίρεσε δύο από τις αναρτήσεις του κατά τη διάρκεια της εξέγερσης τον Ιανουάριο του 2021, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο στο οποίο επανέλαβε τον ψευδή ισχυρισμό του για εκτεταμένη νοθεία κατά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Με πληροφορίες από Reuters

Τέλος στους κοινούς κωδικούς βάζει η Netflix έως τα τέλη Μαρτίου αναφέρει νέο δημοσίευμα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: