Ο Νικόλας υποστηρίζει την πρόταση του Χριστοδουλίδη για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής: Δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς… (video)

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. Φωτογραφία via ΔΗΚΟ




Άναψε «φωτιές» ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Νικόλας Παπαδόπουλος ο οποίος απευθύνθηκε προς τους ψηφοφόρους της Δεξιάς σημειώνοντας ότι «η επιλογή σε αυτές τις εκλογές θα είναι: ή ΑΚΕΛ ή Νίκος Χριστοδουλίδης».

Λίγο αργότερα μετά από τις αντιδράσεις, απευθύνθηκε μέσω Twitter και στους ψηφοφόρους της Αριστεράς.

«Καλεσμένος στην εκπομπή του OMEGA, «Ενημέρωση Τώρα» (Άντρη Θρασυβούλου), ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα αναφέροντας:

«Απαγορεύεται δηλαδή να απευθυνθούμε σε διάφορους ψηφοφόρους; Η ανάρτηση που ήταν το σχετικό φιλμάκι περιλαμβάνει και τις δύο δηλώσεις. Δεν είναι αυτό που έχει ουσία.

Η ουσία είναι η εξής: η υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη είναι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Η πρόταση του για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής σημαίνει ότι από αυτή τη κυβέρνηση δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς είτε προέρχεται από τη δεξιά είτε από την Αριστερά είτε από το κέντρο.

Από εκεί και πέρα είναι απόλυτα σεβαστό ότι τα κόμματα μπορούν να κάνουν τις δικές τους επιλογές, να υποστηρίξουν τους υποψήφιους που επιλέγουν να υποστηρίξουν είτε προεκλογικά είτε μετεκλογικά θα αποφασίσουν τι θα κάνουν σε περίπτωση που ο δικός τους υποψήφιος δεν περάσει στη δεύτερη Κυριακή. Από εκεί και πέρα όμως, ο κ. Χριστοδουλίδης έχει το δικαίωμα να απευθύνεται σε όλους τους ψηφοφόρους».

Πρόσθεσε πως σχολίαζε «τις δημοσκοπικές μετρήσεις και τα πιθανά σενάρια όπως διαφαίνονται μέσα απ’ αυτές. Και τα επικρατέστερα αυτή τη στιγμή είναι ο κ. Μαυρογιάννης με τον κ. Χριστοδουλίδη που θα περάσουν στην δεύτερη Κυριακή και όχι μόνο αυτό.

Ακόμα και στο σενάριο όπου ο κ. Νεοφύτου θα αναμετρηθεί με τον κ. Μαυρογιάννη, ο κ. Μαυρογιάννης φαίνεται να είναι επικρατέστερος με τον κ. Νεοφύτου. Αντίθετα, εάν πάει δεύτερη Κυριακή ο Νίκος Χριστοδουλίδης με τον κ. Μαυρογιάννη φαίνεται ότι ο κ. Χριστοδουλίδης είναι ο επικρατέστερος σε ένα τέτοιο σενάριο. Εγώ δίνω τη δική μου ερμηνεία.

Η δική μου εκτίμηση είναι ότι αυτά τα σενάρια θα απασχολήσουν τους ψηφοφόρους που προέρχονται από τηγ δεξιά και η επιλογή ενδεχομένως να είναι ΑΚΕΛ ή Χριστοδουλίδης».

Πάντως, ο ίδιος τόνισε ότι «δεν έκανα κάτι για να συσπειρώσω κανένα».

«Γιατί δεν δικαιούμαστε δηλαδή να απευθυνθούμε και σε ψηφοφόρους από άλλους κομματικούς χώρους; Αυτές είναι παλιοκομματικές νοοτροπίες που αυτές είναι που οδήγησαν στην απαξίωση του κόσμου για το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα και θεωρώ ότι είναι ένας από τους βασικούς λόγους που παίρνει αυτή τη δυναμική σήμερα η υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη», σημείωσε.

 

Στο μεταξύ όπως αποκάλυψε σχετικά με τη δήλωση του ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε προτείνει σε ανεπίσημες επαφές που είχαν, στο ΔΗΚΟ τα μισά υπουργεία της Κυβέρνησης, με αντάλλαγμα τη στήριξη του στις προεδρικές εκλογές υπήρχε και τρίτο πρόσωπο στην ανεπίσημη συζήτηση που είχε γίνει προκαλώντας μάλιστα τον Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «ο κ. Νεοφύτου δεν το έχει διαψεύσει. Αν το διαψεύσει, θα απαντήσω», για το πρόσωπο.

Ήδη, ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χάρης Γεωργιάδης, εξαπέλυσε επίθεση προς τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, τονίζοντας πως:

«Ούτε οι προσβλητικές πράγματι αναφορές-καλέσματα του κ. Χριστοδουλίδη σε στελέχη δήθεν του Δημοκρατικού Συναγερμού για συμμετοχή σε δική του κυβέρνηση πείθουν, ούτε βεβαίως ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ο οποίος μετά που για μήνες συνομιλούσε με το ΑΚΕΛ προκείμενου να τα βρουν, θυμήθηκε σήμερα να απευθυνθεί στον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος δίνει στεγνά τον Αβέρωφ: Του πρότεινε τα μισά υπουργεία αν τον υποστήριζε στις προεδρικές εκλογές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: