Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος στέλνει το μήνυμα στους πιστούς: Ελεύθερος να επιλέξει Μητροπολίτη ο λαός της Πάφου

FILE PHOTO: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος. Φωτογραφία via Omega TV




Η εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Δευτέρα, με την οποία θα ανακοινώνεται η κένωση του Μητροπολιτικού Θρόνου Πάφου.

Έτσι θα ξεκινήσει και επισημά η διαδικασία πλήρωσής του θρόνου. Μάλιστα, τοποτηρητής του Θρόνου και της διαδικασίας, αναλαμβάνει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος.

Ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του στην Γεροσκήπου, μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα όπου χειροτόνησε σε αρχιμανδρίτη τον διάκονο, Οδυσσέα Ασπρομάλλη, δήλωσε ότι ο «παφιακός λαός είναι ελεύθερος να επιλέξει από τους πολλούς ικανούς Αρχιμανδρίτες και Επισκόπους που πληρούν τα κριτήρια, τρεις που θα αποτελέσουν το τριπρόσωπο».

Η Ιερά Σύνοδος, είναι αυτή που θα επιλέξει τον νέο Μητροπολίτη Πάφου. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί την Κυριακή, στις 19 Φεβρουαρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος κληθείς να σχολιάσει τις πρώτες μέρες στην Αρχιεπισκοπή παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν δυσκολίες» αφού τα προβλήματα και ποσοτικά και ποιοτικά είναι διαφορετικά. «Ο Θεός θα βοηθήσει προκειμένου να ανταπεξέλθει των προβλημάτων», κατέληξε.

Ο Χριστοδουλίδης προηγείται και στην κυλιόμενη δημοσκόπηση της Καθημερινής Κύπρου: Ο Μαυρογιάννης δεύτερος, πέρασε τον Αβέρωφ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: