Με μακρές λίστες αναμονής πλέον τα φάρμακα – Οι ελλείψεις γιγαντώνονται σε αντιβιοτικά και παιδιατρικά σκευάσματα [video]

FILE PHOTO: Υπάλληλοι φαρμακείου ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Πολυσέλιδες λίστες με παραγγελίες φαρμάκων κρατούν οι φαρμακοποιοί όσο γιναντώνεται το πρόβλημα με τις ελλείψεις αντιβιοτικών και παιδιατρικών σκευασμάτων, δηλώνουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η Μαίρη Σκανδάλη συνομίλησε με την φαρμακοποιό Αντιγόνη Γκαβέλα για το πώς προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, οι οποίοι αγωνιούν για τις ελλείψεις φαρμάκων.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διανύουν αρκετά χιλιόμετρα και επισκέπτονται πολλά φαρμακεία για να βρουν τα συνταγογραφημένα φάρμακα που αναζητούν. Δείχνοντας την τετρασέλιδη λίστα με τα σκευάσματα που δεν είχε στην επιχείρησή της η κ. Γκαβέλα ανέφερε τις αγωνιώδεις προσπάθειες που έκανε προκειμένου να εξυπηρετηθεί από τη φαρμακαποθήκη με την οποία συνεργάζεται. «Κοιτάξτε πόσες σελίδες είναι. Όλα αυτά είναι κόκκινα είναι αυτά τα οποία δεν υπάρχουν. Είναι σαν να παίζουμε τζόκερ» δήλωσε η κ. Γκαβέλα.




Ποια φάρμακα λείπουν από την αγορά

Όπως διευκρίνισε οι ελλείψεις εντοπίζονται κυρίως σε εισπνεόμενα, αντιβιώσεις,  αντισταμινικά, ενέσεις για τον διαβήτη μέχρι και φάρμακα της πιέσεως.

Δίνοντας μια εικόνα της κατάστασης που αντιμετωπίζουν με τις ελλείψεις μιας μεγάλης γκάμας φαρμάκων αποκάλυψε ότι οι φαρμακαποθήκες τους λένε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και αναρωτήθηκε τι θα κάνουν μέχρι τότε.

«Εμείς είχαμε κάποια αποθέματα τα οποία φυσικά και τέλειωσαν. Πόσο να αντέξουμε όταν δύο μήνες είναι αυτή η κατάσταση με τις ιώσεις και τη γρίπη σε έξαρση» αναρωτήθηκε η φαρμακοποιός τονίζοντας ότι δεν έχουν να δώσουν σιρόπι σε ένα παιδί που έχει πυρετό.

«Αν ένα παιδί είναι εμπύρετο πρέπει να πάει στο νοσοκομείο. Δεν έχουμε να του δώσουμε κάτι», είπε χαρακτηριστικά

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ στην Εύβοια: Εγινε αισθητός και στην Αθήνα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: