Με λένε Μάρτιν Σκορτσέζε και σας λέω πως δεν είστε μόνοι: Μήνυμα του θρυλικού σκηνοθέτη στους Ουκρανούς [video]

FILE PHOTO: Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό.




Ο διάσημος σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε ηχογράφησεμια ομιλία του σε βίντεο απευθυνόμενος  στον ουκρανικό λαό, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την επιμονή και το θάρρος με το οποίο η Ουκρανία αμύνεται στον κατακτητικό πόλεμο της Ρωσίας.

Οι Ουκρανοί έχουν γίνει «το φως του κόσμου», ακούγεται να λέει ο θρυλικός Αμερικανός σκηνοθέτης.

«Αγαπητοί μου Ουκρανοί, στέλνω αυτό το μήνυμα για να πω απλώς ότι δεν είστε μόνοι», είπε ο Σκορσέζε. «Θαυμάζουμε το θάρρος σας, την επιμονή σας, την ανθεκτικότητά σας και την εξαιρετική, αξιοθαύμαστη αποφασιστικότητά σας μπροστά σε αυτή την ανείπωτη βαρβαρότητα. Αυτή τη στιγμή, η δύναμη του πνεύματός σας είναι σαν ένα φως του κόσμου και προσεύχομαι να είναι αρκετά φωτεινό για να σας καθοδηγήσει μέσα από αυτό το σκοτάδι».

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο Σκορσέζε φιλοξένησε τη συναυλία Notes from Ukraine στη Νέα Υόρκη.

«Θέλω να εκφράσω τον βαθύτατο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου στον ουκρανικό λαό», είχε πει τότε ο σκηνοθέτης στην εκδήλωση.

«Όποτε κάποιος αντιστέκεται, με τόση γενναιότητα, απέναντι σε μια τέτοια εξαιρετική σκληρότητα, αξίζει τις βαθύτερες ευχαριστίες όλων. Μας προσφέρουν [οι Ουκρανοί] κάτι πραγματικά πολύτιμο – ένα παράδειγμα της ανθρωπότητας στα καλύτερά της, αντιμετωπίζοντας τα χειρότερα».

Με πληροφορίες από The New Voice of Ukraine

 

Η Αγκαλιά: Μπρούτζινο γλυπτό για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και την Κορέτα Σκοτ Κινγκ στη Βοστώνη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: