Η Αγκαλιά: Μπρούτζινο γλυπτό για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και την Κορέτα Σκοτ Κινγκ στη Βοστώνη

FILE PHOTO: Το γλυπτό “Αγκαλιά” – ένα μπρούτζινο σύμπλεγμα των χεριών του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και της Κορέτα Σκοτ Κινγκ, όπως απαθανατίστηκαν σε φωτογραφία του 1964. Photo via Twitter




Στο πιο παλιό δημόσιο πάρκο της Βοστώνης, της πόλης όπου συναντήθηκαν για πρώτη φορά ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και η Κορέτα Σκοτ Κινγκ, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Η Αγκαλιά».

Στο πάρκο Boston Common, δεσπόζει από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου το μπρούτζινο γλυπτό που παριστά πλεγμένα σε αγκαλιά τα χέρια του Κινγκ και της Σκοτ, σύνθεση που εμπνεύστηκε ο γλύπτης Χανκ Γουίλις Τόμας από φωτογραφία του 1964 τη στιγμή που οι δύο έμαθαν ότι δόθηκε στον Κινγκ το Νόμπελ Ειρήνης.

«Η Κινγκ είναι στο κάτω μέρος της αγκαλιάς· μπορείς να δεις τη χαρά και την αγάπη στη φωτογραφία αλλά μπορείς να τη δεις να κρατά, στην κυριολεξία, το βάρος του Δρος Κινγκ στα χέρια της» είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της Embrace Boston, Imari Paris Jeffries.

«Αποδεικνύει επίσης και τη δύναμη των Μαύρων γυναικών και των γυναικών εν γένει, που ήταν το στήριγμα και οι προστάτες των κινημάτων σε αυτή τη χώρα».

Οι Σκοτ και Κινγκ μεγάλωσαν στον Νότο. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1950 όταν σπούδαζαν στο New England Conservatory of Music και το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, αντιστοίχως. Η Σκοτ ισχυρίστηκε ότι, στο πρώτο τους ραντεβού, ο Κινγκ είπε ότι σχεδίαζε να «βάλει τέλος στους νόμους (διακρίσεων) Jim Crow». Παντρεύτηκαν στην Αλαμπάμα, 16 μήνες αργότερα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τα μοναδικά κοσμήματα του στέμματος της Βοημίας σε έκθεση στην Πράγα: Η ιστορία τους και οι 7 οι κλειδούχοι για την ασφάλεια τους [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: