Η «τρέλα» του Φιλ Κόλινς με τη Μάχη του Άλαμο: Του έφτιαξαν μουσείο για να χαρίσει τη συλλογή που μαζεύει από 5 χρονών [video]

epa07633716 British singer Phil Collins performs on stage during a concert in Berlin, Germany, 07 June 2019, as part of his ‘Not Dead Yet’ tour. EPA/CLEMENS BILAN




Ο Φιλ Κόλινς, τραγουδιστής των Genesis, πριν από περίπου μία δεκαετία συμφώνησε να δωρίσει τη συλλογή του από αντικείμενα που σχετίζονται με τη Μάχη του Άλαμο (1836) στο Τέξας.

Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής πολιτείας υποσχέθηκαν να οικοδομήσουν μουσείο στην πλατεία Άλαμο, στην πόλη Σαν Αντόνιο του Τέξας. Τώρα που το μουσείο ολοκληρώνεται, ορισμένοι αμφισβητούν εάν ορισμένα αντικείμενα της συλλογής είναι αυθεντικά.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Art News, ο Ερνέστο Ροντρίγκεζ, ιστορικός ερευνητής των γεγονότων του Άλαμο, φάνηκε να παραδέχεται ότι στοιχεία ύποπτης γνησιότητας αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της αφήγησης της ιστορίας του Άλαμο, γιατί το κοινό γοητεύτηκε τόσο πολύ από τη μάχη.

«Κάθε αντικείμενο έχει μια ιστορία να πει και αυτό είναι το σημαντικό για ένα μουσείο – να λέμε μια ιστορία με ειλικρίνεια, είτε είναι καλή είτε κακή. Εστιάζουμε στην αφήγηση της ειλικρινούς ιστορίας του ταξιδιού ενός συλλέκτη» δήλωσε ο Ερνέστο Ροντρίγκεζ, ο οποίος θα είναι επιμελητής του μουσείου.

Τόνισε επίσης ότι στη μεγάλη συλλογή του Φιλ Κόλινς υπάρχουν μόνο λίγα αντικείμενα με προβλήματα ως προς την προέλευσή τους.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου του 1836 μετά από πολιορκία 13 ημερών τα μεξικανικά στρατεύματα, υπό τις διαταγές του Προέδρου Αντόνιο Λόπες ντε Σάντα Άννα, εξαπέλυσαν επίθεση στο οχυρό Άλαμο, κοντά στο Σαν Αντόνιο ντε Μπέχαρ, την τωρινή πόλη Σαν Αντόνιο των ΗΠΑ. Όλοι εκτός από δύο υπερασπιστές του Τέξας σκοτώθηκαν.

Ο Φιλ Κόλινς και ντράμερ και αρχηγός των Genesis και βραβευμένος σόλο τραγουδιστής δημιούργησε τη συλλογή αγοράζοντας κάποια αντικείμενα και ακόμη και ανακαλύπτοντας κάποια άλλα στην περιοχή, κοντά στο οχυρό Άλαμο.

Ο Φιλ Κόλινς ενθουσιάστηκε με την ιστορία του Άλαμο ως 5χρονο αγόρι, όταν είδε το κινηματογραφικό έργο της Disney «Davy Crockett, King of the Wild Frontier». Όταν άλλα παιδιά έπαιζαν κλέφτες και αστυνόμους ή άλλα παιδικά παιχνίδια, ο Κόλινς, όπως έχει αποκαλύψει, αναπαρήγαγε τη Μάχη του Άλαμο.

Αυτή η αγάπη σύντομα έγινε το «πάθος» του και έτσι έγινε συλλέκτης αντικειμένων, όπλων, κειμηλίων και πρωτότυπων εγγράφων που συνδέονται με το κεντρικό γεγονός στην Επανάσταση στο Τέξας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Κ.Γ.
Ελλάδα Αθήνα 

Η αληθινή ιστορία μιας Βρετανίδας μουσουλμάνας κατασκόπου του Β’ΠΠ, σε ταινία στο Sky History

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: