Εθνικιστικές κορώνες του Αβέρωφ από την ηρωική Αναφωτία: Για να σπεύσει στο συγκεκριμένο χωριό κάτι δεν πάει καθόλου καλά…

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, εκφώνησε επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο του ήρωα Τάσου Κωνσταντίνου, που τελέστηκε, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στην Αναφωτία.. Φωτογραφία Anafotia Sindesmos




Οι εθνικά υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου που αγωνιούν για το μέλλον της Κύπρου ανησυχούν από τα τετελεσμένα που δημιουργεί το πέρασμα του χρόνου.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο του ήρωα Τάσου Κωνσταντίνου, που τελέστηκε, την Κυριακή, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στην Αναφωτία.

Για να σπεύσει ο κ. Νεοφύτου να πάει στο συγκεκριμένο χωριό, παρέα με την πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και υπουργούς, πρέπει να έχει μεγάλο πρόβλημα. Βεβαίως πήγε σε ένα “εθνικόφρονο” χωριό, οπότε ήταν ανάλογα γραμμένη και η ομιλία του.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ υποστηρίζει τη φιλοτουρκική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, την οποία απέρριψε στο δημοψήφισμα ο κυπριακός λαός με συντριπτική πλειοψηφία.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, ο κ. Νεοφύτου πρόσθεσε ότι αναλαμβάνουν την ίδια ώρα το ιστορικό βάρος που τους αναλογεί, για να αποτρέψουν τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας και την εθνική συρρίκνωση, και παίρνουν δύναμη από τη θυσία των ηρώων μας για τη μάχη που ορίστηκε από τη μοίρα να δώσουν.

“Ανασκοπώντας το παρελθόν αβίαστα εξάγουμε το συμπέρασμα ότι οσάκις μπήκε ανάμεσα μας το σαράκι της εθνικής διχόνοιας κλάψαμε επί εθνικών ερειπίων. Ακόμη βιώνουμε την τραγωδία του 1974 και στο πέρασμά του ο Αττίλας δεν ξεχώρισε αριστερούς και δεξιούς, κεντρώους και σοσιαλιστές. Μαυροφορεμένες μάνες είναι όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων, αγνοούμενοι το ίδιο, πρόσφυγες, αιχμάλωτοι”, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Νεοφύτου διατύπωσε τη θέση πως με σύνεση και σωφροσύνη μέσα από τον ειρηνικό διάλογο “πρέπει να προσπαθούμε όλοι ενωμένοι με την στήριξη του διεθνούς παράγοντα να κάμψουμε την τουρκική αδιαλλαξία και να επανενώσουμε τη μοιρασμένη μας πατρίδα, για μια πατρίδα ελεύθερη, ειρηνική και ασφαλή χωρίς καμιά διαίρεση και με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα και τις ελευθερίες του κάθε πολίτη της”.

Συμπλήρωσε πως “είναι ώρα να πορευτούμε με ομοψυχία και με πατριωτική υπευθυνότητα και, όποιες και να είναι οι διαφορές μας, να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις και να οικοδομήσουμε το μέλλον που αξίζει στον τόπο μας, ένα μέλλον ειρήνης και ασφάλειας, αυτή είναι η ελάχιστη οφειλή αλλά και δικαίωση στους ήρωές μας”.

Ψηλά στην ατζέντα του Ερντογάν να καταστούν ντε φάκτο τουρκική επαρχία τα κατεχόμενα στην Κύπρο: “Βόμβα μεγατόνων” για τον νέο Πρόεδρο το σενάριο προσάρτησης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: