Επαφές στην Κύπρο έχει η γενική γραμματέας της Κοινοπολιτείας Πατρίτσια Σκότλαντ: Συνάντηση με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχεται τη Γενική Γραμματέα της Κοινοπολιτείας Patricia Scotland. pio.gov.cy




Επαφές πραγματοποιεί στην Κύπρο η Γενική Γραμματέας της Κοινοπολιτείας Πατρίσια Σκότλαντ και σήμερα έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολούθως είχε συνάντηση στη Βουλή με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου

  • Την ερχόμενη Παρασκευή, 19 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια Υπουργική Σύνοδος για τους Ωκεανούς των Κρατών της Κοινοπολιτείας με θέμα “Ο ανθεκτικός κοινός μας ωκεανός: από την Κύπρο στη Σαμόα”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, η Σύνοδος αυτή, ακολουθεί την έκκληση των ηγετών στη Σύνοδο των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM) στη Ρουάντα το 2022, για ενιαία δράση για τη διατήρηση και τη βιώσιμη χρήση των ωκεανών, των θαλασσών και των θαλάσσιων πόρων.

Όπως αναφέρεται, στη συνάντηση θα συμμετάσχουν Υπουργοί Κυβερνήσεων και ανώτεροι αξιωματούχοι από τα κράτη μέλη της Κοινοπολιτείας και είναι μια ευκαιρία να «διαμορφώσουν φωνή για τον ωκεανό». Τα 49 από τα 56 μέλη της Κοινοπολιτείας είναι παράκτια κράτη, ωστόσο όλες οι χώρες εξαρτώνται από τον ωκεανό για το εμπόριο, τις μεταφορές, την πρόσβαση σε πόρους και την ασφάλεια.

Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, οι Υπουργοί της Κοινοπολιτείας που είναι αρμόδιοι για θέματα ωκεανών θα συναντηθούν για να καθορίσουν τις αρχές, τις προτεραιότητες και τις δράσεις για μια Διακήρυξη της Κοινοπολιτείας για τους Ωκεανούς και να συμφωνήσουν έναν οδικό χάρτη που θα ανοίξει το δρόμο για την υιοθέτηση της Διακήρυξης στην CHOGM 2024 στη Σαμόα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΚ

Δεν διαφαίνονται κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία για την ώρα, λέει το ΥΠΟΙΚ μετά από έκτακτη σύσκεψη για τη Μέση Ανατολή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: