Δύο ΑΕΠ της Ελλάδας έφθασε η αξία της Louis Vuitton: Εκτοξεύθηκε στα 400 δισ. ευρώ

Photo by Red-heart Li via Pexels




Οι μετοχές της Louis Vuitton (LVMH) ανήλθαν σήμερα σε νέο υψηλό ρεκόρ, πετυχαίνοντας για τον όμιλο ειδών πολυτελείας κεφαλαιοποίηση αγοράς 400 δισεκατομμυρίων ευρώ για πρώτη φορά στη ιστορία και ενισχύοντας το προβάδισμά του στην Ευρώπη ως η πολυτιμότερη εταιρεία.

Όπως και άλλες εταιρείες πολυτελείας που εκτίθενται σε μεγάλο βαθμό στην Κίνα, η LVMH επωφελήθηκε φέτος από το γρήγορο άνοιγμα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι περαιτέρω κέρδη στην τιμή της μετοχής της θα ήταν πλέον πιο δύσκολο να επιτευχθούν.

«Ας υποθέσουμε ότι περιμένω 500 δισεκατομμύρια για να το σημειώσω ως ορόσημο», σχολίασε ο Angelo Meda, επικεφαλής μετοχών και διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Banor SIM στο Μιλάνο, πρόσθεσε ωστόσο ότι στο μέλλον τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο έως και 0,4% φτάνοντας τα 795,7 ευρώ ανά τεμάχιο που αποτελεί ιστορικό υψηλό ρεκόρ, γεγονός που έδωσε στον όμιλο μια χρηματιστηριακή αξία λίγο πάνω από τα 400 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters. Ο όγκος της κεφαλαιοποίησης ειναι υπερδιπλάσιος του ΑΕΠ της Ελλάδας (περί τα 180 δισ. ευρώ).

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LVMH, Bernard Arnault, αναμόρφωσε την ανώτατη διοίκηση στον όμιλο, επιβάλλοντας πιο δυνατό έλεγχο της οικογένειάς του με τον διορισμό της κόρης του Ντελφίν ως επικεφαλής του Christian Dior και ορίζοντας νέο αφεντικό για τη Louis Vuitton.

Τα χαρτοφυλάκια των παιδιών

Η 47χρονη Ντελφίν Αρνό, το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά του Μπερνάρ, είναι εκτελεστική αντιπρόεδρος της Louis Vuitton την τελευταία δεκαετία, υπεύθυνη για την επίβλεψη όλων των προϊοντικών δραστηριοτήτων του brand.

Από το νέο της πόστο της στη Dior, θα συνεργαστεί στενά με τον Σαρλ Ντελαπάλμ, ο οποίος τώρα αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος.

Οι μικρότεροι γιοι από τον δεύτερο γάμο του «λύκου» της Louis Vuitton,  συμμετέχουν επίσης στο διοικητικό σχήμα του LVMH. Ο Αλεξάντρ είναι υπεύθυνος προϊόντων και επικοινωνιών στην Tiffany εδώ και δύο χρόνια, ο Φρεντερίκ διευθύνει την ελβετική ωρολογοποιία Tag Heuer, ενώ ο Ζαν έχει την ευθύνη της ανάπτυξης των ρολογιών στη Louis Vuitton.

Συζητήσεις για διαδοχή

Ο γάλλος μεγιστάνας, που κονταροχρτυπιέται με τον Ίλον Μασκ για την κορυφή της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, διευρύνει τα χαρτοφυλάκια των παιδιών του τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας συζητήσεις ότι ετοιμάζει τη διάδοχη κατάσταση, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή ένδειξη ότι σχεδιάζει σύντομα να παραδώσει τα ηνία.

Σημειώνεται ακόμη ότι στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών που προωθεί στη διοίκηση του κολοσσού, ο Αρνό ανέθεσε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Dior, Πιέτρο Μπεκάρι, τη διεύθυνση της Louis Vuitton, της ναυαρχίδας της LVMH.

Με πληροφορίες από Reuters, Οικονομικός Ταχυδρόμος

O Mr Louis Vuitton, Μπερνάρ Αρνό, αγόρασε το σπίτι και τον σπάνιο αμπελώνα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο Μιλάνο: Άγνωστο το κόστος [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: