Παράνοια: Τσάντα μικρότερη από κόκκο αλατιού πωλήθηκε 64.000 δολάρια σε δημοπρασία [videos]

Στιγμιότυπο από βίντεο @ editorji https://www.youtube.com/watch?v=46unNp2K9Gg




Μια τσάντα μικρότερη και από κόκκο αλατιού πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 63.750 δολαρίων.

Ελάχιστα ορατή στο ανθρώπινο μάτι, η φθορίζουσα κιτρινοπράσινη τσάντα βασίζεται σε ένα δημοφιλές σχέδιο της Louis Vuitton, δεν είναι ωστόσο έργο του γνωστού γαλλικού οίκου.

Για να δει κανείς το σχέδιο της τσάντας απαιτείται μικροσκόπιο καθώς το μικροσκοπικό αντικείμενο έχει διαστάσεις 657 x 222 x 700 μικρόμετρα.

Τι σημαίνουν αυτοί αριθμοί; Η τσάντα αυτή ειναι «αρκετά στενή για να περάσει μέσα από το μάτι μιας βελόνας». Τόσο μικρή που θα χρειαστεί κανείς μικροσκόπιο για να την δεί.

Το αντικείμενο κατασκευάστηκε με πολυμερισμό δύο φωτονίων, μια τεχνολογία κατασκευής που χρησιμοποιείται για την τρισδιάστατη εκτύπωση πλαστικών εξαρτημάτων μικροκλίμακας. Πωλήθηκε δε μαζί με ένα μικροσκόπιο εξοπλισμένο με ψηφιακή οθόνη μέσω της οποίας μπορεί να δει κανείς την τσάντα.

Η δημιουργία ανήκει στην MISCHF μια εκκεντρική «συλλογικότητα» τέχνης με έδρα το Μπρούκλιν, γνωστή για διάφορα αμφιλεγόμενα σχέδιά της.

Ανάμεσα σε αυτά κάποια παπούτσια που περιέχουν ανθρώπινο αίμα, αθλητικά παπούτσια με αγιασμό στις σόλες, κολόνια που μυρίζει σαν αντιδιαβρωτικό μετάλλων (WD-40) και γιγάντιες κόκκινες μπότες από καουτσούκ.

 

Γνωστή για την τάση της να προκαλεί μέσα στον κόσμο της τέχνης και της μόδας με εξωφρενικές υπερβολές- άλλοτε πουλώντας πλαστά σχέδια του Andy Warhol είτε διαμελίζοντας πίνακες του Damian Hirst, εσχάτως η εταιρία έχει στρέψει την προσοχή της στη μόδα πολυτελείας.

Το 2021, έσκισε τέσσερις πανάκριβες τσάντες Birkin (Hεrmes) για να δημιουργήσει σανδάλια με το όνομα  Birkinstocks που τα πρόσφερε έως και 76.000 δολάρια το ζευγάρι.

Πιο πρόσφατα, οι καρτουνίστικες λαστιχένιες μπότες της, γνωστές ως «Big Red Boots», έγιναν viral αφού φορέθηκαν από διάφορους αστέρες της show biz.

Αυτή τη φορά, η συλλογικότητα αποφάσισε να πάει στα άκρα την τάση των μικρών τσαντών.

«Υπάρχουν μεγάλες τσάντες, κανονικές τσάντες και μικρές τσάντες, αλλά αυτή είναι η τελευταία λέξη στη μικρογραφία της τσάντας», ανέφερε η MSCHF σε ανάρτησή της.

Η τσάντα, όπως είπαμε, φέρει την επωνυμία του σχεδιαστή τσαντών Louis Vuitton, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη μάρκα.

Κατά τη δημιουργία τhw, μερικά από τα μικροσκοπικά δείγματα που στάλθηκαν για έλεγχο ήταν τόσο μικρά που χάθηκαν μέσα στα γραφεία.

Αλλά μια… τέτοια απώλεια δεν θα πρέπει να ανησυχεί τον ιδιοκτήτη της νέας τσάντας, καθώς στην αγορά συμπεριλήφθηκε και ένα μικροσκόπιο με ψηφιακή οθόνη.

Ο ιστότοπος δημοπρασίας δεν ανέφερε την τιμή του μικροσκοπίου ξεχωριστά από την τσάντα. Οι προσφορές για το αντικείμενο ξεκίνησαν από 15.000 δολάρια

Μιλώντας για τη χρήση της επωνυμίας Louis Vuitton στην τσάντα, ο επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής της MSCHF, Kevin Wiesner, είπε στους New York Times νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο όμιλος δεν είχε ζητήσει άδεια από τη μάρκα για να τη χρησιμοποιήσει. «Είμαστε μεγάλα παιδιά, ζητήσαμε συγχώρεση, αλλά όχι άδεια»», είπε.

Με πληροφορίες από BBC, CNN

 

Εξιτήριο πήρε η Μαντόνα: Μεταφέρθηκε σπίτι της και «αισθάνεται καλύτερα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: