Δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει από την πρώτη μέρα τα προβλήματα της Κύπρου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης

FILE PHOTO: Ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Ετοιμος από την πρώτη μέρα να εργαστεί για να δοθούν λύσεις σε καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη διάρκεια του προεκλογικού debate που μεταδόθηκε από το ΡΙΚ.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε πως τα τρία θέματα που θα αντιμετωπίσει πρώτα εφόσον οι πολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας, το Κυπριακό και το μεταναστευτικό.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είπε ότι θα προχωρήσει αν εκλεγεί σε αύξηση στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων, μείωση της εισφοράς στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις όσων δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος, αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος, επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης ώστε να μειωθεί το κόστος ενέργειας και πλήρη αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε επίσης την ανάγκη να γίνει φορολογικός μετασχηματισμός με τη συμβολή εξειδικευμένου οίκου από το εξωτερικό, τονίζοντας ότι η τελευταία φορά που έγινε φορολογική μεταρρύθμιση ήταν το 2002.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ανέφερε ότι ανάμεσα στις πρώτες αποφάσεις της Κυβέρνησής του θα είναι η σύσταση υφυπουργείου μετανάστευσης, το οποίο θα συστεγάζει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με στόχο τον καλύτερο συντονισμό, και την ταχύτερη εξέταση των αιτήσεων ασύλου, ώστε η χώρα μας να σταματήσει να είναι ελκυστικός προορισμός.

Στη διάρκεια του debate, ο ανεξάρτητος υποψήφιος, είχε την ευκαιρία επίσης να εξηγήσει την πρότασή του για άρση του αδιεξόδου, επανέναρξη των συνομιλιών προς επίλυση του Κυπριακού, με την ενεργό εμπλοκή της ΕΕ, πάντα στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, και τη διασύνδεση των ευρωτουρκικών επιδιώξεων με το Κυπριακό.

Διαβεβαίωσε ότι γι’ αυτό τον σκοπό θα ταξιδέψει αμέσως μετά την εκλογή του σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι, ενώ ήδη βρίσκεται σε επαφή με Υπουργούς Εξωτερικών και τους Πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ.

Με πληροφορίες από philenews

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: